Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:54 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 13:13

Με προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» τίμησαν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, οι μαθητές του Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μια ομολογουμένως πρωτότυπη ενέργεια που ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλοι, μαθητές του Παπαστρατέιου Γυμνασίου Αγρινίου τίμησαν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αντί καταλήψεων και άλλων ανούσιων ενεργειών  σε συνεργασία μαθητές με γονείς και καθηγητές συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τα προσέφεραν συμβολικά στο «Χαμόγελο του παιδιού». Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τους πρωτοστατούντες της όμορφης αυτής ενέργειας  για τους αναγνώστες μας.

image 08

image 10

image 07

Η κα Δέσποινα Γεωργιάδη, Διευθύντρια στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου μας δήλωσε: «Όταν συζητάς με τα παιδιά, τα ίδια τα παιδιά εκφράζουν απόψεις και σου λένε πολύ ωραία πράγματα. Ετσι σε μια συζήτηση που κάναμε εγώ με το 15μελές, τα ίδια τα παιδιά μας πρότειναν την μέρα μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, να κάνουμε μια προσφορά σε κάποιο από τα ιδρύματα της πόλης μας. Το αποφασίσαμε λοιπόν ομόφωνα με πάρα πολύ ευχαρίστηση και σήμερα αφιερώνουμε αυτή την ημέρα στην μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου αλλά και στην Βία. Είμαστε εναντίον της βίας και θέλουμε να τονίσουμε ιδιάιτερα ότι η βία δεν καταστέλεται με βία. Δεν είναι η κατάληψη που λύνει τα θέματα, κυρίως είναι η προσφορά στην μνήμη του παιδιού και το να κάνουμε το κάτι διαφορετικό από όλα αυτά τα διάφορα που γίνονται την εποχή αυτή και δεν είναι πάντα καλά. Ερχόμαστε πρώτη φορά στο «Χαμόγελο του παιδιού». Φέτος έχουμε ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, οι γονείς συμμετείχαν στην προσπαθειά μας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στάθηκε στο πλάι μας, μας βοήθησε πάρα πολύ και με την βοηθειά τους και εμείς οργανώσαμε όλη αυτή την διαδικασία. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλη η σχολική κοινότητα συμμετείχε σε αυτή την δράση σήμερα. Το μήνυμα της ημέρας είναι: Ποτέ πια βία. Ολα τα προβλήματα λύνονται με αγάπη.»

image 15

images 30

φωτο αρχείου

Η υπεύθυνη στο σπίτι ημερήσιας φροντίδας "Χαμόγελο του παιδιού" κα Νεκταρία Φελέκη μας δήλωσε: "Σχετικά με την επίσκεψη του Παπαστράτειου σχολείου στην ημερήσια φροντίδα Αγρινίου θα ήθελα να τονίσω ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δεδομένου ότι σε μία ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός παιδιού...τα παιδιά προσέφεραν σε παιδιά που έχουν ανάγκη τη στήριξη όλων μας. Τα παιδιά για τα παιδιά στη μνήμη ενός παιδιού. Τους ευχαριστούμε με όλη μας τη καρδιά!"

image 13

Η κα Αγγελική Ζανιά κοσμήτορας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μας δήλωσε: « Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με την Διεύθυνση, τον Σύλλογο Διδασκόντων και το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να στραφούμε σε μια ιδιαίτερη δράση. Η δράση αυτή έχει σκοπό να περάσουμε ένα διαφορετικό μήνυμα στους μαθητές. Ένα μήνυμα για αλληλεγγύη και αγάπη προς τους συναθρώπους μας αυτές τις άγιες μέρες. Το «χαμόγελο του παιδιού» χρόνια τώρα παράγει εξαιρετικό και υπέροχο έργο. Αυτό το εξαίρετο έργο θέλουμε με τη δράση μας αυτή να ενισχύσουμε. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς και τις επιχειρήσεις για τα είδη πρώτης ανάγκης που μας προσέφεραν και τά παιδιά για την πρωτοβουλία και ενεργή συμμετοχή σε αυτή την δράση. Σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και αγάπη.»

image 16

image 09

Ο πρόεδρος του 15 μελούς  του σχολείου Απόστολος Μάττας μας δήλωσε: «Είμαστε εδώ σήμερα τιμώντας την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σαν Παπαστράτειο Γυμνάσιο συναποφασίσαμε, η διευθύντρια κα Γεωργιάδη, ο σύλλογος γονέων, οι καθηγητές μας και το 15μελές του σχολείου να συγκεντρώσουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα πλαίσια του εθελοντισμού και της προσφοράς εν’όψη και των εορτών που πλησιάζουν και να τα προφέρουμε στο «Χαμόγελο του παιδιού». Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια στέλνοντας ένα μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης.»

Το AgrinioBestOf.gr συγχαίρει όλους για αυτή την προσπάθεια και εύχεται να υπάρξουν μιμητές.

image 12

imageaz 01

imageaz 06

imageaz 18

imageaz 29

imageaz 30

imageaz 40

imageaz 42

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 8604 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033