Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:44 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 21:49

Ερχονται τα ιπτάμενα ταξί -Είναι οικολογικά και θα κοστίζουν όσο ένα κοινό ταξί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια γερμανική start-up βάλθηκε να δώσει κυριολεκτική έννοια στη φράση «σε ποιο ύψος θέλετε να σας πετάξω;» όταν εξηγούμε στον οδηγό ενός ταξί τον προορισμό μας. Τα ιπτάμενα ταξί είναι κάτι παραπάνω από πραγματικότητα και θα βρίσκονται στην καθημερινότητά μας ως το 2025.

Η Lilium όπως είναι το όνομα της Start-up εργάζεται πάνω σε ηλεκτρικά, ιπτάμενα ταξί εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο αυτό το μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τους δοκιμαστική πτήση. Σκοπός των υπευθύνων της εταιρείας είναι να δημιουργήσουν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας θα μπορεί ο χρήστης να καλέσει το ιπτάμενο ταξί του.

Μόλις πριν από δυο εβδομάδες, γαλλική εταιρεία πραγματοποίησε τη δική της δοκιμή για ιπτάμενα ταξί, τα οποία εν προκειμένω πετούν λίγα μέτρα πάνω από τα νερά του Σηκουάνα και θα είναι διαθέσιμα για το κοινό την άνοιξη του 2020.

Ένα ταξί που πετάει για όλους

Το ιπτάμενο ταξί κινείται όπως είπαμε με ηλεκτρικό ρεύμα και μπορεί να ταξιδέψει ως και 300χλμ σε μόλις 60 λεπτά με μια φόρτιση. Αυτό φυσικά σημαίνει πως τα ιπτάμενα ταξί δεν θα συνδέουν απλά διάφορα σημεία μιας πόλης, αλλά και δύο πόλεις μεταξύ τους.

Αν και το κόμιστρο της μεταφοράς, στο τζετ που θα έχει θέσεις για πέντε επιβάτες, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως δεν θα διαφέρει σημαντικά από εκείνο ενός κανονικού ταξί. Ο Ρέμο Γκέρμπερ, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας ανέφερε στο CNN πως στόχος τους είναι να προσελκύσουν απλούς καθημερινούς ανθρώπους και όχι απλά υψηλόμισθους και ευκατάστατους επιχειρηματίες.

techit.gr

 

Διαβάστηκε 2890 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 21:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.