Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:03 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 18:40

Αμφιλοχία: Αύριο η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Αμφιλοχίας θα γίνει με την εορταστική εκδήλωση που θα λάβει χώρα αύριο Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, στις 18.00 στην κεντρική πλατεία της έδρας του Δήμου. Στη γιορτή θα συμμετέχει το παιδικό χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χωρών του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας, ενώ ο αθλητικός σύλλογος Γ.Σ. Προμηθέας Αμφιλοχίας θα παρουσιάσει πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού. Τα κάλαντα θα ψάλει η γυναικεία χορωδία του Κέντρου Λόγου Τέχνης και Επιστήμης « ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ».

Στις 19.00 ο Δήμαρχος θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο με το λιμάνι της πόλης να ντύνεται στα γιορτινά του.

Η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Σοφία Ανδρίκουλα σε δήλωσή της αναφέρει:
«Όπως απαιτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων, πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων είναι τα παιδιά, η μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας, όπως και ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, αποτελούν έθιμα συνυφασμένα με την νεοελληνική παράδοση. Κύριο σκοπό έχουν να δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, ευτυχίας, υγείας, χαμόγελου και αγάπης, αλλά και να προσφέρουν την ατμόσφαιρα και το περιβάλλον ώστε οι δημιουργικές δυνάμεις και ικανότητες των δημοτών να βρίσκουν τρόπους έκφρασης. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη την ισχυρή παρουσία των συλλόγων πολιτιστικών και αθλητικών, οι οποίοι ενισχύουν, προωθούν, διαδίδουν, στηρίζουν και προστατεύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Οι δημότες μας θα απολαμβάνουν ντόπιο κρασί και χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά εδέσματα».

φωτο – Εθελοντική ομάδα Αμφιλοχίας

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 922 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.