Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 18:35

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: “333 ποιήματα”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του Παντελή Φλωρόπουλου

Τα πενήντα χρόνια της συγγραφικής του διαδρομής (1969 – 2019) γιορτάζει με μία έκδοση υπό τον τίτλο “333 ποιήματα” ο Παντελής Φλωρόπουλος. Η συγγραφική ιδιότητα του δημοσιογράφου και (μέχρι το 2017) εκδότη της “Αναγγελίας” δεν είναι ευρύτερα γνωστή, ιδίως εκείνη του ποιητή που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να προβάλλει.

Με τα “333 ποιήματα” ο Παντελής Φλωρόπουλος καταθέτει μία συλλογή ποιημάτων που γράφηκαν στην εικοσαετία 1996 – 2016.

Από τον πρόλογο του βιβλίου παραθέτουμε ένα απόσπασμα:

“Δε γίνεται να διαβάσεις ποίηση ανοίγοντας ένα βιβλίο ποιημάτων. Πριν απ’ αυτό πρέπει ν’ ανοίξεις τ’ άγραφα βιβλία της ζωής σου, όσα έγραψες στον αιθέρα με λόγια, λέξεις, σκηνές, επεισόδια και εικόνες. Μόνο τότε μπορείς να διαβάσεις ποιήματα. Αλλιώς μην το κάνεις.

Να το κάνεις μονάχα τότε που θα σταματήσεις το χρόνο με τον τρόπο που κάθεσαι στο τζάκι το χειμώνα και κοιτάς ώρα πολλή τις φλόγες να χορεύουν τσιφτετέλι για σένα…

… ή, να το κάνεις, με τον τρόπο που ησυχάζεις παρακολουθώντας φθινοπωρινό ηλιοβασίλεμα στην Τριχωνίδα. Αλλιώς μην το κάνεις.

Να το κάνεις μονάχα τότε που έχεις ανάγκη από ένα ποτήρι κρασί και θυμήθηκες ότι κρατάς ένα παλιό μπουκάλι στο κελάρι. Τότε ν’ ανοίξεις το βιβλίο των ποιημάτων.

Να το κάνεις σαν τότε που ντύθηκες να πας σε γάμο ή γιορτή, σαν τότε που έλουσες και χτένισες τα μαλλιά σου για να λάμπεις μέσα σ’ όλους όπως ο ήλιος την αυγή”.

Το βιβλίο τυπώθηκε σε λίγα αντίτυπα, δεν θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία, ούτε θα γίνει εκδήλωση για την παρουσίασή του. Είναι 320 σελίδες και η τιμή του είναι 15 ευρώ.

Διατίθεται αποκλειστικά σε όσους έχουν το κέφι να περάσουν από τα Γραφεία της “Αναγγελίας” (Θ. Γρίβα 3, στον πεζόδρομο) ώρες Γραφείου.

Αν κάποιος αναγνώστης θέλει το βιβλίο, μπορεί να του σταλεί ταχυδρομικά, αρκεί να τηλεφωνήσει στην “Αναγγελία”, τηλ. 26410 49000 ή να στείλει μήνυμα στο messenger του συγγραφέα ή στο e-mail του: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 3392 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.