Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 18:02

Το παλιό πολιτικό αεροδρόμιο και μια “άγνωστη” παράμετρος για το ρυμοτομικό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια από τις ενδιαφέρουσες παραμέτρους του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου για το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, ήταν οι αναφορές γα την έκταση των 178 στρεμμάτων του παλιού πολιτικού αεροδρομίου στο Δοκίμι.

Μια έκταση που την προηγούμενη δεκαετία μεταφέρθηκε , μέσω παραχωρήσεως από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο νεοσύστατο το 2009 Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και από εκεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών και που, όπως έκανε γνωστό χθες η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν έγινε αποδεκτή, αφού δεν υπήρχε χρηματοδότηση για ανέγερση κτιρίων κλπ.

Οπότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τη στιγμή που ο σκοπός για τον oπoίο έγινε η παραχώρηση δεν επετεύχθη, η έκταση επιστρέφει στην κυριότητα του υπουργείου Άμυνας.

Όπως έκανε γνωστό επίσης ο κ. Παπαναστασίου, η όποια αξιοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει τη στιγμή που δεν υπάρχει και ρυμοτομικό.

Όμως για όσους παρακολουθούν τις δημοτικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια, θα θυμούνται πως ενέργειες για το ρυμοτομικό στο παλιό αεροδρόμιο, έγιναν, από την δημοτική αρχή του Παύλου Μοσχολιού.

Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή του Παύλου Μοσχολιού, δια των υπηρεσιών της, σύμφωνα και με ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης ρυμοτομικού σε τμήμα της έκτασης, που εστάλη στο αρμόδιο υπουργείο. Τότε, το υπουργείο είχε απαντήσει, ζητώντας διορθώσεις-διευκρινήσεις και ο δήμος προχώρησε σε αυτές και έστειλε εκ νέου φάκελο.

Ο φάκελος αυτός, όπως προκύπτει μετά από χρόνια, είναι μάλλον κάπου ξεχασμένος σε κάποιο συρτάρι του αρμοδίου υπουργείο. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να μάθει για την τύχη του…

Η όλη ιστορία θυμίζει την τύχη της προγραμματικής σύμβασης για τις αποθήκες Παπαπέτρου, που δεν προχώρησε ποτέ, για να υπογραφεί νέα προγραμματική, σχεδόν έξι χρόνια μετά.

Μήπως ο δήμος Αγρινίου, μπορεί να δώσει μια απάντηση για το ρυμοτομικό αυτό, του οποίου η τύχη αγνοείται; Η σημερινη δημοτική αρχή γνωρίζει την ύπαρξη του; Εάν την γνωρίζει, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που δεν αξιοποιήθηκε;

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 853 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 09:35
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.