Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:29 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 10:56

Ψήφισμα για επανιδρύσεις από το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ψήφισμα με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου ζητά να μην υπάρξη καμία κατάργηση – μετακίνηση πανεπιστημιακού τμήματος, να επανιδρυθεί το Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος & Νέων Τεχνολογιών, να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του, να λειτουργήσει άμεσα το Τμήμα Γεωργικής Βιοτεχνολογίας της Γεωπονικής Σχολής, που πρόσφατα ανεστάλη η λειτουργία του και να επανιδρυθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπογράμμισε ότι το Αγρίνιο δικαιούται Πανεπιστήμιο. “Όταν πόλεις υποδεέστερες σε μέγεθος έχουν Πανεπιστήμιο και τμήματα, δεν μπορεί το Αγρίνιο να ταλαιπωρείται” είπε χαρακτηριστικά. Επιφυλάξεις εκφράστηκαν για το αν θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα το βερμπαλιστικό αίτημα για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας από το Τίμο Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση) και τον Στ. Μερμίγκη (Ανυπότακτο Αγρίνιο).

Ο Περιφέρειαρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης που συμμετείχε στη συνεδρίαση υπογράμμισε πως πρόκειται για μια διεκδίκηση που πρέπει να ενώνει τους πάντες και πρόσθεσε με νόημα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά στο ζήτημα των υποδομών του Πανεπιστημίου. “Εμείς θα βάλουμε πλάτη” είπε χαρακτηριστικά “πρέπει όμως να υπάρξει δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας, ότι δεν θα υπάρξουν ξανά “παιχνίδια”.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 2123 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 11:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.