Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:45 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 00:26

Frontex: Επιχειρήσεις με νέες εντολές – Έρχονται προσλήψεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η ενισχυμένη εντολή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Frontex, η οποία της παρέχει την επιχειρησιακή ικανότητα και τις εξουσίες που απαιτούνται για την αποτελεσματική στήριξη των επί τόπου 115.000 υπαλλήλων των κρατών-μελών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο 2021, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, Frontex, θα διαθέτει το δικό του μόνιμο σώμα συνοριοφυλάκων, το οποίο θα είναι έτοιμο να αναπτυχθεί όταν και όπου χρειάζεται. Το μόνιμο σώμα αναμένεται να έχει στελεχωθεί πλήρως με 10.000 συνοριοφύλακες έως το 2024.

Βάσει του νέου κανονισμού, όπως επισημαίνει η ίδια ανακοίνωση, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής έχει ισχυρότερη εντολή όσον αφορά τις επιστροφές και θα είναι σε θέση να συνεργάζεται στενότερα με τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που βρίσκονται εκτός της άμεσης γειτονίας της ΕΕ, με την επιφύλαξη της σύναψης συμφωνίας με τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Μ. Σχοινάς: Χαίρομαι που είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τα ευρωπαϊκά σύνορα με πιο ευρωπαϊκό τρόπο

Ο αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε: «Όλες οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται πλέον στο να διασφαλίσουν την ταχεία ανάπτυξη του μόνιμου σώματος και στο να βοηθήσουν τον Οργανισμό να αναλάβει γρήγορα τα νέα του καθήκοντα, ώστε να μπορεί να συνδράμει επί τόπου τα κράτη-μέλη, σταθερά, αξιόπιστα και με πνεύμα αλληλεγγύης. Τα ευρωπαϊκά σύνορα αποτελούν θέμα κοινού ενδιαφέροντος και χαίρομαι που είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε με πιο ευρωπαϊκό τρόπο».

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Τζοχάνσον, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη του μόνιμου σώματος βρίσκονται σε εξέλιξη, με σαφή χάρτη πορείας που έχει ήδη καταρτιστεί και εγκριθεί. Επισήμανε επίσης, πως ο Οργανισμός διεξάγει επί του παρόντος εκστρατεία προσλήψεων για συνοριοφύλακες και σημείωσε πως κατά την εφαρμογή του ενισχυμένου Οργανισμού, η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων θα αποτελεί προτεραιότητα.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 2813 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.