Με μια μεγάλη αγκαλιά η «Συνείδηση» ανέλαβε την εκτύπωση και την βιβλιοδεσία του πρώτου βιβλίου της 28χρονης Ευγενίας Μπλέτσα, ενός παιδιού της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Η Ευγενία γεννήθηκε στις 25 Σεπτέμβρη του 1991, στο Αγρίνιο. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, που εδρεύει στο Αγρίνιο.

Είναι υπεύθυνη της δανειστικής Βιβλιοθήκης της ενορίας του Άγιου Δημητρίου στο Καινούργιο Αγρινίου. Με την καθοδήγηση της ψυχολόγου και των ειδικών παιδαγωγών, αφηγείται παραμύθια στα παιδιά του τμήματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

Από παιδί τρέφει μεγάλη αγάπη για την τέχνη και ιδιαιτέρως για τη λογοτεχνία. Η κλίση της ρέπει προς τον πεζό λόγο. Αυτό που την ωθεί στη συγγραφή είναι η πεποίθησή της ότι το λογοτεχνικό έργο γεννιέται από το συγγραφέα και δεν ολοκληρώνεται παρά μόνο μέσα από τις αμέτρητες και ποικίλες ερμηνείες που του προσδίδουν οι αναγνώστες του με το πέρασμα του χρόνου…
Έχω την τεράστια τιμή και χαρά να είμαι στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου από το 1999 το γενέθλιο έτος της!!! Δεν έχω λόγια άξια να περιγράψουν το τεράστιο και πολύχρονο έργο της. Μόνο ένα πράγμα θέλω να πω:

Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του τμήματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης – Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής ονειρεύτηκα να δω τα παιδάκια του τμήματος αυτού να παίζουν ένα σκετς βασισμένο σε ένα παιδικό μου βιβλίο!

Έτσι, τον Οκτώβρη του 2018 έγραψα το «Ένα δώρο στον Χριστό». Οι ειδικοί παιδαγωγοί της Πρώιμης Παρέμβασης το αγκάλιασαν με μεγάλη χαρά και το διασκεύασαν σ’ ένα καταπληκτικό σκετς, απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών.

Η ονειρική θέα των μικρών αγγέλων της Πρώιμης Παρέμβασης να ζωντανεύουν αυτή την ιστορία, παίζοντάς τη καταπληκτικά σε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη σκηνή, ήταν για μένα η μεγαλύτερη τιμή και χαρά που θα μπορούσα να δεχτώ!

sinidisi.gr