Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:36 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 17:14

ΟΠΕΚΑ: Αλλάζει η ημερομηνία καταβολής των επιδομάτων από τον Ιανουάριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πότε θα καταβάλλονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα -σε κοινή ημερομηνία- θα καταβάλλονται από 1η Ιανουαρίου του 2020 όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να παρθεί τις επόμενες ημέρες με Νομοσχέδιο από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Έτσι, λοιπόν, από 1.1.2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Ειδικά για την περίπτωση του επιδόματος παιδιού θα συνεχίσει να καταβάλλεται σε διμηνιαίες δόσεις με την ημερομηνία καταβολής κάθε δίμηνο την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Για παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2020 θα πληρωθούν τα επιδόματα την τελευταία εργάσιμη του μήνα, δηλαδή στις 31 Ιανουαρίου, ενώ τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν στις 28 του μήνα, γιατί 29 του μήνα είναι Σάββατο.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 817 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.