Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 17:12

Διαμαρτυρία αγροτών στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Αγρίνιο έκανε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας. Οι αγρότες συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας και κατέθεσαν τα αιτήματά τους. Τόνισαν δε την πάγια αντίθεσή τους για την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση ή αποζημίωση της παραγωγής.

«Στο ζήτημα του ΕΛΓΑ οι μόνοι χαμένοι είναι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που πληρώνουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να αποζημιώνονται για τις εκτεταμένες ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα και τις νόσους, είτε αποζημιώνονται με ψίχουλα. Εμείς πληρώνουμε τα πάντα στον ΕΛΓΑ, ακόμη και το λειτουργικό κόστος του οργανισμού, ενώ όλες οι κυβερνήσεις έχουν ‘λερωμένη την φωλιά τους’ αφού από το 2011 δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ ενώ είχαν την υποχρέωση να καταβάλλουν 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο» είπαν μεταξύ άλλων στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ.

Η ΟΑΣΑ είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι «η απαξίωση του ΕΛΓΑ οδηγούσε αναπόφευκτα στην είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς αντίκρισμα για τους παραγωγούς».

Οι αγρότες επιθυμούν να είναι 100% κρατικός ο ΕΛΓΑ με πλήρη προστασία της παραγωγής, ν’ ασφαλίζει και ν’ αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% απ’ όλες τις φυσικές καταστροφές ή τις νόσους. Ζητούν επίσης να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις του κατάλληλου προσωπικού.

Ακολουθεί σύσκεψη την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (10:30) στην καφετέρια Αγραφιώτη στην Κυψέλη για τα προβλήματα του χώρου, ενώ η ΟΑΣΑ καλεί από τώρα σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στη Νίκαια Λάρισας, στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, ώστε ν’ αποφασιστούν τα επόμενα βήματα. Για τη σύσκεψη στη Νίκαια θα προγραμματιστεί λεωφορείο.

agriniovoice.gr
 
Διαβάστηκε 897 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.