Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 14:37

Ναύπακτος - Β.Γκίζας: «Ο Δήμος μας διαθέτει δομές ΑμεΑ που λειτουργούν υποδειγματικά»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Β.Γκίζας: «Ο Δήμος μας διαθέτει δομές ΑμεΑ που λειτουργούν υποδειγματικά»

Μια ξεχωριστή συνάντηση και δεσμεύσεις για ουσιαστικές παρεμβάσεις

Αφορμή για μια ξεχωριστή συνάντηση στάθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει χαρακτηριστεί η 3η Δεκεμβρίου.  Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠμεΑ βρέθηκε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όπου είχε την ευκαιρία να μοιραστεί στιγμές χαράς με τα παιδιά και τους εργαζόμενους της δομής σε μια επίσκεψη που εξελίχθηκε σε μικρή γιορτή για όλους.  Εκ μέρους της ΚΕΔΝ παρούσα ήταν η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος κ. Μαρία Ζιαμπάρα και παρόντες ο νεοεκλεγείς Αντιπρόεδρος κ. Ντίνος Ζορμπάς, το νεοεκλεγέν μέλος κ. Χαράλαμπος Καραδήμας, ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Πάνος Κονίδας και ο Συντονιστής των ΚΔΑΠ κ. Μάρκος Μυκωνιάτης.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας και οι Αντιδήμαρχοι κ. Ντίνος Τσουκαλάς και κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη».  Η συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά κοινή ομολογία ήταν συζήτηση ουσίας, καθώς ετέθησαν ζητήματα προσβασιμότητας και συμφωνήθηκαν πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία προκειμένου στη συνέχεια να εξευρεθούν λύσεις σε αυτά.  Ταυτόχρονα θα υλοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων.  Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται και ο ίδιος προσωπικά σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με το ΔΣ της «Αλκυόνης».

«Ο Δήμος μας διαθέτει δομές που λειτουργούν υποδειγματικά και αυτό οφείλεται σε όλους τους εμπλεκόμενους.  Θα ήθελα ωστόσο να σταθώ ιδιαίτερα στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των γονέων, αλλά κυρίως των παιδιών, κάτι που διαπίστωσα και ο ίδιος κατά τη σημερινή επίσκεψή μας στο ΚΔΑΠμεΑ.  Το σύνολο των Δομών ΑμεΑ στο Δήμο Ναυπακτίας και αναφέρομαι και στο ΕΕΕΕΚ και στο Σύλλογο «Αλκυόνη», αποδεικνύουν καθημερινά ότι η κοινωνία μας είναι ευαίσθητη.  Το επόμενο διάστημα θα δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας σε θέματα, κυρίως, προσβασιμότητας.  Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι σήμερα δεν τιμούμε εμείς τους ανθρώπους με αναπηρία.  Αυτοί μας τιμούν γιατί μας υπενθυμίζουν έννοιες όπως η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γκίζας.

Διαβάστηκε 778 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.