Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:12 πμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 11:12

Κάλεσμα της ΔΡΩ για δράσεις στη μνήμη του Κώστα Χατζόπουλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2020 θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Χατζόπουλου, του σημαντικού Αγρινιώτη ποιητή, πεζογράφου, διηγηματογράφου, κριτικού και μεταφραστή.

Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία απευθύνει κάλεσμα προς τους φορείς της πόλης του Αγρινίου για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να εορταστούν τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Κ. Χατζόπουλου με τρόπο που να αρμόζει στη σημασία του έργου του και στη βαρύτητα της προσωπικότητάς του για την πόλη του Αγρινίου.

Θεωρώντας ότι είναι χρέος όλων μας η σημαντικότερη πνευματική προσωπικότητα του Αγρινίου να τιμηθεί και η υπενθύμιση της αξίας της να γίνει αφορμή για ουσιαστική επαφή με την πνευματική κληρονομιά που έχει αφήσει στην πόλη μας, η ΔΡΩ απέστειλε στους φορείς της πόλης έναν κατάλογο με προτάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο ενός 'Έτους Χατζόπουλου". 

Ελπίζουμε ότι το ενδιαφέρον της ΔΡΩ συνάδει με την οπτική της πλειοψηφίας των Αγρινιωτών για το θέμα των 100 χρόνων από τον θάνατο του Χατζόπουλου. Ελπίζουμε επίσης ότι η αφορμή αυτή θα είναι μια ευκαιρία για την πόλη και όλους τους φορείς της για από κοινού πρωτοβουλίες που θα δώσουν "χρώμα" και ειδικό νόημα στο έτος 2020 για τον τόπο μας. 

Δηλώνουμε παρόντες για κάθε βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε και ευελπιστούμε ότι η πόλη μας θα οργανώσει ένα αξιόλογο 'Έτος Χατζόπουλου", που θα βάλει το Αγρίνιο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας για το 2020, με ποιοτικές, εξωστρεφείς πολιτιστικές δράσεις.

 

Διαβάστηκε 2183 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 17:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.