Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 21:27

Συνάντηση Μίγδου – Κατσούλα: Βασικός στόχος η βελτίωση των υποδομών των δύο Δήμων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με βασικό στόχο την βελτίωση των υποδομών των δύο Δήμων και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Αμφιλοχίας συνάντηση των Δημάρχων Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου και Αμφιλοχίας Γιώργου Κατσούλα. Οι δύο Δήμοι συνορεύουν σε μεγάλο τμήμα της έκτασης τους, και πολλές Τοπικές Κοινότητες έχουν κοινά προβλήματα.

Στην συζήτηση κυριάρχησαν τρία βασικά θέματα:

1ο Θέμα

Η αποπεράτωση του Διαπεριφερειακού οδικού δικτύου Μεσόπυργος – Αυλάκι (στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Ηπείρου εκτελεί έργο ασφαλτόστρωσης προϋπολογισμού 2.600.000 €). Απομένει η ασφαλτόστρωση τμήματος που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμφιλοχίας και της αντίστοιχης Περιφέρειας. Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν στην διεκδίκηση ολοκλήρωσης του έργου μέσω της από κοινού παράστασης στον υπουργό Υποδομών.

2ο Θέμα

Βελτίωση και αποκατάσταση του Επαρχιακού οδικού δικτύου Κομπότι – Φλωριάδα – Χρυσοπηγή – Χελώνα – Πατιόπουλο – Εμπεσός. Οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί πλήθος δημοτών τόσο του Δήμου Αμφιλοχίας όσο και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη καθώς και πολλών διερχόμενων οδηγών άλλων Δήμων μιας και οδηγεί και στην Ιόνια Οδό.

3ο Θέμα

Βελτίωση – αποκατάσταση Διαδημοτικού οδικού δικτύου που ενώνει τις Τοπικές Κοινότητες Φλωριάδας και Κλειδίου. Έργο πολύ σημαντικό για τις δύο Τοπικές Κοινότητες μιας και εξυπηρετούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι καθώς και διερχόμενοι οδηγοί προς άλλες κοινότητες.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί χρηματοδότηση μέσω παραστάσεων και τεκμηριωμένων εγγράφων προς τις αντίστοιχες Περιφέρειες και των δύο Δήμων.

Οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και γενικότερα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την καλύτερη λειτουργία των Δήμων.

maxitisartas.gr

Διαβάστηκε 928 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.