Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 17:59

«Όχι» λέει η Ναυπακτία στις ανεμογεννήτριες στη Βαράσοβα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ηχηρό «όχι» λέει η κοινωνία του Γαλατά στο ενδεχόμενο της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα.
Το θέμα έφερε για συζήτηση στη γενική συνέλευση της κοινότητας ο πρόεδρος Λευτέρης Μπαλωμένος.

Κατά της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών τάσσεται και η δημοτική αρχή . Δια στόματος δημάρχου Β. Γκίζα τονίστηκε η ανάγκη ενεργειών ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια επένδυση καθώς υποστηρίζεται πως αυτή θα καταστρέψει το όρος Βαράσοβα που ως γνωστόν έχει τα αρχαιολογικούς και εκκλησιαστικούς θησαυρούς αλλά συγχρόνως είναι και προστατευόμενη περιοχή.

Δεκτή επίσης έγινε η πρόταση πρώην δημάρχου Γ.. Μπουλέ να υπογραφεί από τους κατοίκους του Γαλατά και τη γενική συνέλευση ψήφισμα κατά των γεννητριών τονίζοντας ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να πει «όχι» αρχίζοντας έναν σκληρό αγώνα απέναντι σε τέτοιους είδους επιχειρήσεις που καταστρέφουν το περιβάλλον . Μαλακώστε αναφέρθηκε και στα πλημμυρικά φαινόμενα της Μακύνειας ρίχνοντας το βάρος στις ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνοι όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη γενική συνέλευση τονίζοντας πως με πίστη θα σταθούν απέναντι σε τέτοιου είδους εγχείρημα που θα αλλοιώσει ένα μνημείο όπως είναι το όρος Βαράσοβα.
Δείτε τι δήλωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γκίζας και ο πρόεδρος κ. Μπαλωμένος.

nafpaktianews.gr 

Διαβάστηκε 836 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.