Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:05

Οι δράσεις του Κ.Α.Π.Η Καινουργίου για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από το Κ.Α.Π.Η Καινουργίου γνωστοποιούνται οι δράσεις των μελών του τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2019 οι οποίες αναλυτικά έχουν ως εξής:

Στις 24 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη τα μέλη του ΚΑΠΗ Καινουρίου Δήμου Αγρινίου μετέβησαν σε τρία μοναστήρια της Φωκίδος και της Ναυπάκτου.

Πρώτο μοναστήρι ήταν του Αγίου Αυγουστίνου και Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Εκεί ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής με τους αδελφούς μοναχούς μας δέχτηκαν με πολλή χαρά.

Αφού προσκυνήσαμε οι πατέρες μας ξενάγησαν, μας προσέφεραν το κέρασμα και χτύπησαν τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες της Μονής. Όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ σε στάση προσοχής και με δάκρυα στα μάτια άκουσαν τους γλυκούς ήχους και νοερά (γι’αυτό και συγκινήθηκαν) πήγαν στην Αγία Σοφία της βασιλεύουσας πόλης, την Κωνσταντινούπολη.

Αφού έζησαν εκεί τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους και ευχαριστώντας τον άγιο ηγούμενο και τους μοναχούς αναχώρησαν δια την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου.

Αφού περάσαμε μέσα από τις κατακόμβες βρεθήκαμε στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής. Εκεί προσφέρθηκαν από τις αδελφές μοναχές καφές και γλυκίσματα. Στη συνέχεια προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό της Μονής στην ιερά εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, θαυμάσαμε όλο το όμορφο συγκρότημα της Ιεράς Μονής και ευχαριστώντας τις μοναχές αναχωρήσαμε δια την Ιερά Μονή της Παναγίας Γοργουπηκόου, η οποία βρίσκεται στην πόλη της Ναυπάκτου. Εκεί μας περίμενε η ηγουμένη και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Προσκυνήσαμε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, ψάλλαμε, κάναμε δέηση υπέρ Υγείας των μελών του ΚΑΠΗ μας, πήραμε και εκεί το κέρασμά μας, ακούσαμε λόγο Θεού από τη γερόντισσα της Ιεράς Μονής και ευχαριστώντας όλη την αδελφότητα επιβιβαστήκαμε στο λεωφορείο και αναχωρήσαμε. Φεύγοντας νιώσαμε τη μεγαλύτερη συγκίνηση αυτής της ημέρας. Γιατί; Στο μέσο της κεντρικής εισόδου η ηγουμένη της Μονής πλαισιωμένη από τις άλλες μοναχές με τα χέρια της ψηλά μας αποχαιρέτησαν. Το ίδιο κάναμε και εμείς.

 

Ευχαριστούμε και τον Άγιο Θεό και τον Πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αγρινίου κ. Ιωάννη Βασιλείου γιατί για μια ακόμη φορά διέθεσε το λεωφορείο ιδίοις εξόδοις. Δόξα σοι ο Θεός, Στις 12 του μηνός Νοεμβρίου ημέρα Τρίτη το βράδυ τα μέλη του ΚΑΠΗ Καινουρίου Δήμου Αγρινίου συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα του Θωμά στο Καινούργιο για να περάσουν ένα όμορφο βραδινό ενόψει της Αποκριάς της νηστείας των Χριστουγέννων.

 
Η τράπεζα ήταν γεμάτη με πολλά αγαθά. Αφού έγινε προσευχή από όλους το μέλος του ΚΑΠΗ π. Αθανάσιος Καμζέλας ευλόγησε την τράπεζα και όλοι γεύθηκαν τα αγαθά του Θεού.

Μαζί τους βρέθηκε και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καινουρίου κ. Βασίλειος Καραγκούνης, ο οποίος συνέφαγε και εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτήν τη συνάντηση με την Τρίτη ηλικία.

Τα γέλια και η χαρά ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων. Μετά το φαγητό ξεκίνησε ο χορός στον οποίο συμμετείχε και ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Βασίλειος Καραγκούνης. Ακούστηκαν πολλά και παλαιά τραγούδια της ελληνικής λεβεντιάς.
Μετά την ευλογία των περισσευμάτων της τραπέζης ο Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής π. Βασίλειος Κακούρης ευχαρίστησε από τα βάθη της ιερατικής του καρδιάς όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ, καθώς και τους υπεύθυνους του καταστήματος τον κ. Θωμά και τη σύζυγό του Λαμπρινή δια την άριστη εξυπηρέτηση και ευχήθηκε σε όλους καλή και αγία Σαρακοστή. Καλά Χριστούγεννα και ο ερχομός του νέου έτους 2020 να φέρει ό,τι καλό και άγιο σε όλο τον κόσμο και τις οικογένειές τους.
 
 

Στις 21 του μηνός Νοέμβρη εορτή των Εισοδείων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Καινουρίου δήμου Αγρινίου στις 5 το απόγευμα τελέστηκε αγιασμός από τους Π. Νεκτάριο Παλιούρα εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καινουρίου και Π. Βασίλειο Κακούρη εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου Αγρινίου και Προέδρου της συντονιστικής επιτροπής ΚΑΠΗ Καινουρίου, οι οποίοι αγίασαν όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ.

Στο τέλος του αγιασμού έγινε σχετική ομιλία για τη γιορτή της ημέρας και ευλογήθηκαν και τα κατά παράδοσην πολυσπόρια, τα οποία γεύτηκαν όλα τα μέλη.

Τα πολυσπόρια ετοίμασε και προσέφερε το υπέργηρο μέλος του ΚΑΠΗ κυρία Παναγιώτα Τασούλη ετών 94 (εμείς όμως τη φωνάζουμε και τη λέμε το μικρό μας κορίτσι). Την ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε και του χρόνου να είναι κοντά μας με την προσφορά της. Στη συνέχεια στήθηκε χορός με τραγούδια της ελληνικής λεβεντιάς. Όλοι χάρηκαν και όλοι γλέντησαν.

 
 
 
Διαβάστηκε 883 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.