Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 22:23

Επιτυχημένη Ημερίδα του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων και του Ερυθρού Σταυρού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα Καλύβια, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Βασικές πρώτες βοήθειες» που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου.

Βασική ομιλήτρια ήταν η κα Αρετή Τσούτσικου, Εκπαιδεύτρια – Νοσηλεύτρια Ε.Ε.Σ. η οποία παρουσίασε το ενδιαφέρον αυτό θέμα, στο πολυπληθές κοινό που βρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας Καλυβίων.

Αρχικά η κα Τσούτσικου έκανε μια εισαγωγή στις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών και κατόπιν ανέλυσε και έκανε πρακτική παρουσίαση για τις αιμορραγίες και τα τραύματα, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, για τα επείγοντα περιστατικά κ.ά.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν οι πολίτες να λάβουν ενημέρωση και με την ανάλογη εκπαίδευση να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, κα Μαίρη Ζαπαντιώτη- Στρατοπούλου στην ομιλία της τόνισε ότι, η ημερίδα γίνεται για πρώτη φορά στα Καλύβια, έχει σαν στόχο τα μέλη του Συλλόγου, νέοι άνθρωποι και μαθητές, να ακούσουν και να μάθουν σημαντικά πράγματα για τις Πρώτες Βοήθειες ενώ όπως ανέφερε, ο σύλλογος θα συνεχίσει και στο μέλλον να υλοποιεί αντίστοιχες δράσεις και εκδηλώσεις όπως αυτή, πάντα με την συνεργασία κοινωνικών και εθελοντικών φορέων της περιοχής μας, ώστε να αναπτυχθεί το κίνημα του εθελοντισμού και της προσφοράς προς την κοινωνία.

Παρακολούθησαν την ημερίδα μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ, Ελισάβετ Κρητικού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», η φοιτητική ομάδα Εθελοντισμού πανεπιστημιακών τμημάτων Αγρινίου, καθώς και πολλοί συγχωριανοί μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου του Ερυθρού Σταυρού και την Κοινότητα Καλυβίων που βοήθησαν ώστε να γίνει αυτή η ημερίδα.

kalyvia.gr

Διαβάστηκε 1081 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.