Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 17:20

Παναιτωλικός: Και τώρα… τι;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Tα «καναρίνια» βρίσκονται από χθες στην τελευταία θέση, αλλά δεν πέταξαν και ούτε πρόκειται να ρίξουν λευκή πετσέτα!

Υπάρχουν ορισμένες φορές που σε μία μόνο γραμμή αποτυπώνεται όλη η αλήθεια. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και άλλα συναφή. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Παναιτωλικού, που μετά το χθεσινό 3-0 που έχασε στη Νέα Σμύρνη, βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Παρόμοια με εκείνη πριν χρόνων στην τότε Football League, όταν και έμεινε πάνω από 10 βαθμούς μακριά από τις θέσεις της ανόδου, αλλά τελικά έφτασε τότε στον στόχο του.

Λίγες ώρες μετά το ματς οι «κυανοκίτρινοι» εξέδωσαν μία ανακοίνωση για τη διαιτησία του ρέφερι Σκουλά, αλλά παράλληλα δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους. Με έμφαση τόνισαν πως «καλούμε τους αρμόδιους ΑΜΕΣΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας και θα δώσουμε τη μάχη να ξεφύγει η ομάδα μας από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Ότι κι αν γίνει, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί έως το τέλος!».

Τα παραπάνω λόγια αποτυπώνουν ανάγλυφα το πώς αισθάνονται/σκέφτονται. Υπάρχει πρόθεση να το παλέψουν μέχρι το φινάλε και από τον τελευταίο υπάλληλο μέχρι την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας άπαντες είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για την ανατροπή. Η ομάδα θα ενισχυθεί και δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει μέγα θέμα με τη διαιτησία. Οχι μόνο χθες, αλλά π.χ. και την περασμένη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν εξασφαλίζει στον Παναιτωλικό πως θα νίκαγε τους «πράσινους» αν στο 70′ έκανε με πέναλτι το 1-0 και οι αντίπαλοί του έπαιζαν με 10 από το 70′ ή πως δεν θα έχανε από τον Πανιώνιο αν πήγαινε στην ανάπαυλα ισόπαλος 1-1. Ομως πρόκειται για φάσεις «μπαμ». Αλλωστε για χθες ουδείς δεν παραγνώρισε πως οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, αλλά είναι αυτό που λέμε… δώστο και ότι γίνει.

Πάμε τώρα παρακάτω. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές για μεταγραφές. Στο Αγρίνιο δεν έχουν πέσει, ούτε καλούνται να υπερκεράσουν κάποια εξωπραγματική βαθμολογική διαφορά. Βρίσκονται στο «-2» από το μπαράζ και στο «-7», με ένα ματς παραπάνω, από την απευθείας παραμονή, ενώ απομένουν 21 παιχνίδια, εκ των οποίων περίπου τα 2/3 θα είναι με ομάδες από την 7η θέση και κάτω, όχι δηλαδή με τους κατά τεκμήριο «μεγάλους». Αρα υπάρχει χρόνος. Παράλληλα θα υποδεχθούν, στο δεύτερο γύρο, τις 4 από τις 6 ομάδες που μαζί τους βρίσκεται από το «8» και κάτω (Ατρόμητος, Βόλος, Λαμία, Πανιώνιος).

Αν ανατρέξουμε στο καλοκαίρι, οι «κυανοκίτρινοι» δεν κρύβουν πως έκαναν λάθη. Η επιλογή του Κάστρο αποτελεί, όπως φαίνεται, την πηγή για όλα τα προβλήματα. Σε όλους τους τομείς, ενώ και πολλοί παίκτες δεν έχουν «βγει». Ομως ας μην ξεχνάμε πως σε κάθε μεταγραφική περίοδο στο Αγρίνιο έχουν έναν… περιορισμό, που αποτελεί για όλους στην πόλη «τίτλο τιμής». Τη μη απόκτηση δανεικών, γιατί πχ αν το ήθελαν, τέλη Αυγούστου θα μπορούσαν να είχαν πάρει εκείνοι παίκτες που κάνουν τη διαφορά (π.χ. Ουάρντα).

Η ουσία πάντως είναι πως δεν χωρά μεμψιμοιρία και ότι… γράφει δεν ξεγράφει. Απαντες κοιτούν την επόμενη ημέρα και όποιος ρίξει από τώρα τον Παναιτωλικό, ενδέχεται τον Μάιο να βρεθεί προ εκπλήξεως.

Γιωργος Ντυμένος-gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1320 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.