Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:01 μμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019 00:18

Πανιώνιος – Παναιτωλικός: Τα «κλειδιά» του μεγάλου ματς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι «κυανέρυθροι» και οι «κυανοκίτρινοι» θα συγκρουστούν αύριο στη Νέα Σμύρνη, σε έναν κομβικό αγώνα για το μέλλον τους στην κατηγορία 

Το μεγάλο ματς της Νέας Σμύρνης δεσπόζει στην αυριανή αγωνιστική κίνηση της Super League, καθώς ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό στο ντέρμπι της ουράς. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας πόντος και ο νικητής του ξέχωρα από τη βαθμολογική ανάσα θα πάρει και ψυχολογική ώθηση. Βλέπετε εάν τα καταφέρουν οι «κυανέρυθροι» για πρώτη φορά στη σεζόν θα ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση, ενώ τα «καναρίνια» θα πετύχουν την «παρθενική» νίκη της σεζόν. Ας δούμε που ποντάρουν οι… μονομάχοι, λίγες ώρες πριν τη σέντρα, αλλά και που μπορεί να κριθεί η αναμέτρηση εις βάρος τους.
Ο Πανιώνιος ποντάρει… 
*Στην καλή ψυχολογία που έχει. Προέρχεται από τη νίκη του στην Ξάνθη και το 1-1 με τον Ολυμπιακό, αποτελέσματα που τον «έφτιαξαν» ενόψει της συνέχειας.
*Στον παράγοντα έδρα, καθώς εκεί δεν έχασε από Ολυμπιακό, Αρη, κέρδισε την ΑΕΛ και έχασε στο γκολ από Βόλο, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης. Ποντάρει πολλά στον παράγοντα Νέα Σμύρνη.
*Στην παράδοση που έχει με τα «καναρίνια» κάθε φορά που τα φιλοξενεί, αφού τα κέρδισε στα 11 από τα 14 παιχνίδια. Μάλιστα σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας έχει ρεκόρ 7-2-0.
*Στην καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Μαλέρμπ, καθώς παιχνίδια όπως το συγκεκριμένο πολλές φορές κρίνονται στη μία απόκρουση που θα γίνει. Ο Γάλλος γκολκίπερ περνά περίοδο φόρμας.
Καλείται να βρει λύσεις σε… 
*Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό, καθώς… περιμένει και ψάχνει να βγει στην κόντρα. Τώρα όμως η ισοπαλία δεν της… κάνει, άρα δεν έχει τεσταριστεί σε ανάλογες συνθήκες.
*Επιθετικά τα περιμένει (σχεδόν) όλα από τον Αραμπούλι, που συμμετέχει με τον Α ή Β τρόπο στα 6 από τα 9 φετινά της γκολ. Αν «μπλοκάρει» ο Γεωργιανός φορ, δεν βρίσκει εύκολα λύσεις.
*Δεν παίρνει γκολ από στατικές μπάλες και σε παιχνίδια όπως αυτό, ελέω κρισιμότητας, θα υπάρξουν πολλές.
*Για πρώτη φορά στη σεζόν πάει σε αγώνα με την ταμπέλα, σε μεγάλο βαθμό, του φαβορί και με σχετική πίεση για τη νίκη. Μπορεί να το διαχειριστεί;
Ο Παναιτωλικός ποντάρει σε… 
*Με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του σε κάθε ματς παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Μάλιστα μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας (5 αγώνες) έχει δεχθεί γκολ μόνο σε στατικές μπάλες και όχι σε ροή αγώνα. Δείγμα πως πια μαθαίνει να παίζει άμυνα και τακτικά δείχνει σωστός.
*Οι γηγενείς του (π.χ. Λιάβας, Τσιγγάρας) δείχνουν σε καλή κατάσταση και είναι σημαντικό τα… δικά του παιδιά να βγουν μπροστά.
*Αυτό που συμβαίνει στην περίπτωσή του προβάρει ως ποδοσφαιρική αδικία, αφού η εικόνα του δεν είναι για 0/11. Στην μπάλα, όπως άλλωστε και στη ζωή, κάποια στιγμή… γυρίζει το χαρτί.
*Για πρώτη φορά στη σεζόν έχει, τηρουμένων των αναλογιών, καλή ψυχολογία. Η εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες.
Καλείται να βρει λύσεις σε… 
*Στην παραγωγή φάσεων. Είναι η προτελευταία ομάδα σε σύνολο τελικών και δεν «βγάζει» πολλές ευκαιρίες.
*Στα 6 από τα 11 ματς της σεζόν δέχθηκε γκολ από το 75′ και μετά, δείγμα του άγχους και της πίεσης που πλέον υπάρχει.
*Μακριά από το Αγρίνιο έχασε τα 10 από τα 14 παιχνίδια του στο 2019, κάτι που «φωτογραφίζει» πως είναι ομάδα έδρας.
*Πάει στη Νέα Σμύρνη έχοντας κρατήσει το μηδέν μόνο σε 2 από τα 11 φετινά του παιχνίδια στη σεζόν.
Την ίδια στιγμή υπάρχουν και σημεία κλειδιά που ενδέχεται να κρίνουν το ματς. Ξέχωρα από την παρουσία ποδοσφαιριστών όπως οι Αραμπούλι και Αριγίμπι που θα αποδειχθεί κομβική, υπάρχουν και ορισμένα άλλα κομμάτια που εφόσον συμβούν, τότε θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Ας τα δούμε…
Ο Πανιώνιος θα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει εάν… 
*Εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις φάσεις που δημιουργήσει, γιατί δεν παράγει τόσες πολλές.
*Ο Μαλέρμπ έχει απόδοση ανάλογη των ισοπαλιών με Αρη, Ολυμπιακό.
*Ο Κόρμπος «αντέξει» στον άξονα, αφού με τον Μαξίμοβιτς τραυματία εκείνος σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.
*Βρει τους χώρους που αναζητά σε κάθε ματς.
Ο Παναιτωλικός θα έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει εάν…
*Η αμυντική του λειτουργία παρουσιάσει ανάλογη εικόνα με εκείνη κόντρα στον Παναθηναϊκό.
*Ο Ντίαζ βρει τους κενούς χώρους ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Οταν ο Ουρουγουανός είναι σε καλή κατάσταση, αλλάζει άρδην όλη η εικόνα του.
*Δεν «λυγίσει» από την πίεση/άγχος στα τελευταία λεπτά.
*Οπως αναφέραμε και για τους γηπεδούχους, εκμεταλλευτεί και εκείνος στο έπακρο τις φάσεις που θα δημιουργήσει.
 
gazzetta.gr
 
Διαβάστηκε 1453 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.