Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:04 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 21:19

Olive4Climate

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O A. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και το ΙΝΑΣΟ ΠΑΣΕΓΕΣ (Ινστιτούτο Αγροτικής και Συνεταιριστικής Οικονομίας) σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργανώνουν, με θέμα «Μετριασμός της Κλιματικής Αλλαγής μέσω μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού για τον τομέα του ελαιολάδου», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Olive4Climate στη Περούτζια της Ιταλίας, στις 3 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα Aula Magna Magnificent Complesso Monumentale di San Pietro.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ιταλική με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, αλλά για οργανωτικούς λόγους σας παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την παρουσία σας μέσω email, στον κ. Massimo Pilli (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Για οποιαδήποτε λεπτομέρεια και πληροφορίες σχετικά με την κράτηση ξενοδοχείων, επικοινωνήστε με την Dr. Nicoletta Gasbarrone - Fair Lab srls (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

  • Το OLIVE4CLIMATE – LIFE είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επικεντρώνεται στο μετριασμό της Κλιματικής Αλλαγής μέσω μιας βιώσιμης αλυσίδας εφοδιασμού για τον τομέα του ελαιολάδου.

Το έργο, μεταξύ άλλων, θα παραδώσει ένα εγχειρίδιο με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις βιώσιμες τεχνικές παραγωγής ελαιολάδου για τους αγρότες και τους παραγωγούς ελαιολάδου. Η πρόσβαση σε αυτή την πολύτιμη γνώση θα βοηθήσει τον τομέα του ελαιολάδου, να βελτιώσει και να κάνει τις διαδικασίες παραγωγής πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Αυτό θα οδηγήσει σε πλεονέκτημα στην αγορά των προϊόντων τους. Οι εταίροι του έργου θα απευθυνθούν σε αγρότες και παραγωγούς ελιάς και ελαιολάδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου για να μοιραστούν τα αποτελέσματα του έργου τους.

Ο τομέας του ελαιολάδου αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα του γεωργικού τομέα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο της αγροτικής οικονομίας στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Από άποψη έκτασης, τα ελαιόδεντρα καταλαμβάνουν το 8-9% της συνολικής καλλιεργούμενης γης στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία και το 20% στην Ελλάδα.

Ελαιόλαδο και κλιματική αλλαγή

Δεδομένου ότι ο αγροτικός τομέας είναι υπεύθυνος για το 9,9% των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου στην ΕΕ, η σχέση μεταξύ της γεωργίας και της κλιματικής αλλαγής είναι σαφής. Ο γεωργικός τομέας είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και, ως εκ τούτου, έχει να αντιμετωπίσει τη συνδυασμένη πρόκληση του μετριασμού και της προσαρμογής στην αλλαγή του κλίματος στο πλαίσιο των νέων σεναρίων για το κλίμα που αναμένεται να προκύψουν ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην Περούτζια!

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Συνεδρίου:

 

Διαβάστηκε 1066 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία