Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:50 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 17:47

“Διασπαστική ενέργεια του αγώνα τους” καταγγέλλουν φοιτητές του ΔΠΝΝΤ εμποδίζοντας το μάθημα σε άλλο χώρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναβρασμός επικρατεί σε χώρο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών προέβησαν σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στη διεξαγωγή μαθημάτων σε άλλο χώρο από αυτόν στον οποίο στεγάζεται το Τμήμα .

Συγκεκριμένα, ο χώρος που φιλοξενεί το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών τελεί υπό κατάληψη από τους φοιτητές που διεκδικούν την επανίδρυση του.

Προκάλεσε όμως την αντίδραση τους το γεγονός  πως η διοίκηση του Τμήματος αποφάσισε τη διεξαγωγή μαθημάτων στο κτήριο επί της οδού Σεφέρη 2 στο οποίο λειτουργούν άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενέργεια την οποία χαρακτηρίζουν διασπαστική του αγώνα τους.

Για το λόγο αυτό προέβησαν σήμερα το μεσημέρι σε κινητοποίηση και εμπόδισαν τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Eπιστολή  στον Αναπληρωτή  Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών Θεμάτων  

Παράλληλα το Συντονιστικό Κατάληψης του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος  έστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή  Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών Θεμάτων Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαο Καραμάνο.

Την επιστολή κοινοποίησαν στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, την    Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης , τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και τους βουλευτές.

H επιστολή οποία έχει ως εξής:

Αγρίνιο, 26Νοεμβρίου 2019

Θέμα: «Κατ’ επιλογή διεξαγωγή μαθημάτων του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίαςτου Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο»

Αξιότιμε κύριε Καραμάνο,

Με την παρούσα επιστολή ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών(που καταργήθηκε με τον πρόσφατο νόμο Γαβρόγλου και πλέον υπάγεται εξ΄ολοκλήρου στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας)σας εκφράζουμε τη σφοδρή αντίθεσή μας στην απόφαση να επιτρέψετε την επιλεκτική διεξαγωγή μαθημάτων σε άλλο χώρο από αυτόν στον οποίο στεγάζεται το Τμήμα και συγκεκριμένα στο κτήριο επί της οδού Σεφέρη 2 στο οποίο λειτουργούν άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως γνωρίζετε το Τμήμα βρίσκεται σε κατάληψη επ’αόριστον καθώς διεκδικούμε την επανίδρυση του τμήματός μας και την αυτονόητη κατοχύρωση του πτυχίου μας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Αναρωτιόμαστε κατά πόσονη απόφασή σας υπάγεται στα πλαίσια της πρόσφατης δημόσιας δέσμευσης της Πρυτάνεως για στήριξη του δίκαιου αγώνα μας. Επίσης είναι -τουλάχιστον- άξιο απορίας το γεγονός ότι, εκ των διαφόρων ενεργειών, φαίνεται ότι άλλοτε θεωρείται ότι ΔΠΠΝΤ και Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας είναι ένα τμήμα και άλλοτε αποτελούν ξεχωριστές οντότητες. Τελικά, η υφή του τμήματος είναι κατοχυρωμένη με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο ή αποτελεί έρμαιο ερμηνειών ανάλογα με τα προσωπικά συμφέροντα κάποιων;Είναι δύο ξεχωριστά τμήματα ή ένα όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον νόμο 4610/2019; Πώς γίνεται να αποτελούν ξεχωριστά τμήματα από τη στιγμή που το πτυχίο είναι κοινό και μας χορηγείται με αστερίσκο;

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε αμέτοχοι και απαθείςσεδιασπαστικές ενέργειες του αγώνα μας. Η αντίδρασή μας θα είναι έντονη και μαζική και καλούμε την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών να αναλάβειτις ευθύνες της.

Με εκτίμηση,

ToΣυντονιστικό Κατάληψης του

Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών*

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 882 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.