Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  9:40 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 17:28

Μεγάλα έργα …που σέρνονται δεκαετίες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

171,4 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα στην Πελοπόννησο. Η Αιτωλοακαρνανία, πότε θα πάρει σειρά;

«Ο Υπουργός προχωρά στην απεμπλοκή και υλοποίηση 8 συνολικά έργων που αφορούν στην κατασκευή φραγμάτων και δικτύων αξιοποίησης αρδευτικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 171,4 εκατομμυρίων ευρώ».

  • Για την Πελοπόννησο αυτά και με πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Βορίδη. Και πολύ σωστά πράττει ο υπουργός και χίλια μπράβο του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην θέσουμε το ερώτημα: η Αιτωλοακαρνανία, πότε θα πάρει σειρά;

Δεκαετίες ολόκληρες περιμένουμε να γίνουν δυο έργα. Και το μόνο που βλέπουμε είναι αγρότες σε απελπισία, να έχουν τα χωράφια τους δίπλα στη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας και δίπλα στον μεγαλύτερο ποταμό…και να μην μπορούν να τα ποτίσουν.

Έχουμε κουραστεί να τα λέμε αυτά. Και έχουν κουραστεί οι κάθε φορά «αρμόδιοι» να τα ακούνε. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν μας φταίνε οι κακές κυβερνήσεις, τουλάχιστον όχι μόνο αυτές, αν εμείς εδώ στην Αιτωλοακαρνανία δεν καταφέραμε να ιεραρχήσουμε, να συνεννοηθούμε, να διεκδικήσουμε.

  • Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα το περσυνό πρόγραμμα για τα μεγάλα αρδευτικά έργα, εκείνο των άνω των 2,2 εκατ. ευρώ για το καθένα, στο οποίο η τότε διοίκηση της Περιφέρειας δεν υπέβαλε καν πρόταση.

Να θυμίσουμε τώρα το Φράγμα των Αχυρών; Θα πικραθούμε…

Πολύ πονεμένη ιστορία. Είναι το μεγάλο έργο που θα έκανε το Ξηρόμερο… «Χλωρόμερο» (!!!), είναι το μεγάλο έργο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, που επαναδημοπρατήθηκε το 2006, που πέρασε από χίλια δυο κύματα, με  αλλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις και εργολαβίες, που για διάφορους λόγους σταματούσαν.

Είναι το μεγάλο εκείνο έργο στο οποίο υπήρξαν τόσες και τόσες υπουργικές και όχι μόνο επισκέψεις, τόσες και τόσες διαβεβαιώσεις για την επίλυση των προβλημάτων και την ολοκλήρωσή του.

  • Στην αγροτική Αιτωλοακαρνανία, λοιπόν, στον μεγαλύτερο νομό της χώρας, με την τεράστια παραγωγή και τις εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα των καλλιεργειών, τι πρέπει να κάνει το υπουργείο, αφού πραγματικά έχει και τη διάθεση και τον τρόπο πλέον να προχωρήσει στην απεμπλοκή τέτοιων μεγάλων έργων που σέρνονται δεκαετίες;

Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Και το «μπράβο» που είπαμε για την Πελοπόννησο, το εννοούμε. Περιμένουμε, όμως, να δούμε επιτέλους φως και στην φτωχή και αδικημένη Αιτωλοακαρνανία.  

Διαβάστηκε 851 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.