Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:33 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 14:37

Eνημέρωση για το οικοσύστημα της περιοχής απο τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων στο ΣΔΕ Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τρίτη 26/11/2019 η κα Αθηνά Κιουρτζόγλου και η κα Νικολίνα Ξαξίρη, στελέχη των περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων, μας επισκέφτηκαν στο σχολείο για να κάνουν ενημέρωση για το οικοσύστημα της περιοχής. Την ενημέρωση παρακολούθησε ο Α΄και Β’ κύκλος σπουδών.

Με πολύ απλό και κατατοπιστικό τρόπο, οι υπεύθυνες ανέδειξαν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και την σύνδεσή της με πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία.

Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους για την αλιεία στην λιμνοθάλασσα, τις περιοχές Natura 2000 και πώς αυτές έχουν επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη ζωή μας.

Τέλος, παρουσιάστηκε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Φορέα για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Ευχαριστούμε θερμά την Αθηνά και τη Νικολίνα, στελέχη του Φορέα, τόσο για την αποδοχή της πρόσκλησής μας αλλά και για τα δώρα που μας προσέφεραν: ένα υπέροχο βιβλίο του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Ακαρνανικών Ορέων με θέμα τα πουλιά του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, αφίσες και φυλλάδια του Φορέα.

Διαβάστηκε 730 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.