Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:30 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019 20:13

Ειδική βράβευση στο Δήμο Αγρινίου για τα “ἐλαία”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμος Αγρινίου θα τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμη για το έργο που  επιτελεί μέσω των εκδηλώσεων  “ἐλαία  τις οποίες διοργανώνει  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προώθησης Προϊόντων του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Δήμος  θα βραβευτεί  για τη συμβολή και την προσφορά  στη μετάδοση της τεχνογνωσίας, την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της καλλιέργειας της ελιάς αλλά και τη διασύνδεσή της με την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό:

«Είναι τιμητική η πρόσκληση από τους διοργανωτές και αποτελεί επιβράβευση μια μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε μέσω της “ἐλαία”. Η διεθνής αναγνώριση αποτελεί επιστέγασμα  συλλογικής προσπάθειας ετών της δημοτικής αρχής. Πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που συγκεντρώνει διεθνείς προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, επιχειρηματίες και παραγωγούς. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για την προσπάθεια ανάδειξης του εκλεκτού προϊόντος μας. Το Αγρίνιο πρωταγωνιστεί με μια σειρά ενεργειών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και ένα συνολικό  σχεδιασμό που αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελιάς  στον πολιτισμό και την οικονομία».

Ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ἐλαία  διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες και συσκέψεις φορέων, εκθέσεις τοπικών προϊόντων,  εργαστήρια γευσιγνωσίας και οργανοληπτικής αξιολόγησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς σε μαθητές και πολίτες, ενημερώσεις μαθητών και πολιτών για τα προϊόντα της ελιάς και τη Μεσογειακή διατροφή, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

  •  Η τελετή βράβευσης θα γίνει  στη Ρώμη στις 21 Φεβρουαρίου κατά την οποία ο  Δήμος Αγρινίου θα τιμηθεί με το Διεθνές βραβείο Ranieri Filo della Torre.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης  ανήκει  στον Ιταλικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελαιολάδου ‘Pandolea’, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα το Ιταλικού Υπουργείου Γεωργίας και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας

Διαβάστηκε 950 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία