Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 20:52

Με πορτοκαλί φιόγκο ο δήμαρχος Αγρινίου και οι σύμβουλοι του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συμβολικά για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

 Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Την ημέρα αυτή ο δήμος Αγρινίου τίμησε με δράση που οργάνωσε σήμερα ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών στην Πλατεία αλλά και φωτίζοντας επί τριήμερο σε πορτοκαλί χρώμα το δημαρχείο.

Συμβολικά εξάλλου ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και οι σύμβουλοι του συνδυασμού του εμφανίστηκαν με πορτοκαλί  φιόγκο στο πέτο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.

Σημειωτέον εξάλλου πως ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με επιστολή του καλεί τους δημάρχους όλης της χώρας να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως η έμφυλη βία είναι καταδικαστέα και να αναλάβουν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι ήδη η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 του δικτύου της ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από την έναρξη της λειτουργίας της στις 11/3/2011 έως σήμερα, έχει δεχθεί 37.482 κλήσεις για καταγγελίες έμφυλης βίας.

agrinionews.gr

 
Διαβάστηκε 790 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.