Στη σημασία της πρόληψης και στην αξία της ευαισθητοποίησης εστίασε η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Μαθαίνοντας για την καρδιά σου, σώζεις τη ζωή σου» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδας) παρουσία σπουδαίων επιστημόνων.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής: «αποτελεί χαρά και τιμή για τον Δήμο Αγρινίου το γεγονός ότι φιλοξενούμε μία εκδήλωση με εξαιρετικά υψηλό επιστημονικό επίπεδο συμμετεχόντων. Η εκδήλωση δεν χαρακτηρίζεται μόνον από την άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία, αλλά και από το γεγονός ότι συνδέεται ευθέως με την κοινωνία. Οι πολίτες έχουν ανάγκη την ενημέρωση ώστε συντονισμένα να αντιλαμβάνονται τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης».

Ο Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος ΕΚΕ και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Υπέρτασης (2018-19), μίλησε για τα εμφράγματα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Δημήτριος Τσιαχρής, Διευθυντής Ηλεκτροφυσιολογίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ανέπτυξε το θέμα των αρρυθμιών, ο Περικλής Νταβλούρος, Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε τον τρόπο που η άσκηση στα παιδιά γίνεται με ασφαλή τρόπο, ο Ελευθέριος Τσιάμης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε το θέμα: “τι να προσέξω μετά από ένα στεντ στις στεφανιαίες αρτηρίες” και ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Εκπρόσωπος Ειδικευομένων της ΕΚΕ, ανέπτυξε το θέμα της ψηφιακής καρδιολογίας.

Η διοργάνωση ανήκε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας & το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

sinidisi.gr