Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  12:38 πμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 18:02

Μόνιμο το μέρισμα για 2,5 εκατ. συνταξιούχους – Έρχεται διάταξη – έκπληξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο νέο ασφαλιστικό η διάταξη

Διάταξη – έκπληξη θα περιλαμβάνεται στο νέο ασφαλιστικό. Με την διάταξη αυτή θα χορηγηθεί μόνιμο μέρισμα σε 2,5 εκατ. συνταξιούχους, σύμφωνα με την Realnews.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από το 2020 κάθε Δεκέμβριο θα διανέμεται στους δικαιούχους μέρος από το υπερπλεόνασμα. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να ενισχυθούν οι συνταξιούχοι με μηνιαίο εισόδημα έως 1.500 ευρώ. Το νέο επίδομα θα πιστώνεται αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς και θα είναι ακατάσχετο.

Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στους πιο ευάλωτους

«Στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε αυτούς που σήκωσαν το βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής» θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα φέτος, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Είπε πως αρχικά πρέπει να γίνει «μια παραδοχή: ότι ο Προϋπολογισμός του 2019, ενώ στην αρχή, μέχρι τον Ιούνιο -σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν- φαινόταν εκτροχιασμένος, με ένα δημοσιονομικό κενό περίπου 1% του Α.Ε.Π., καταφέρνουμε, όχι μόνο να μην είναι εκτροχιασμένος, αλλά και να πιάσουμε το στόχο και μια σχετική άνεση».

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 848 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα