Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:39 μμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 17:43

Το μήνυμα του συλλόγου ατόμων με αναπηρίες ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ για την "Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες" 3η Δεκέμβρη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤ/Ν!ΑΣ

"ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ"

Η 3η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια και Εθνική ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες.Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα υπενθύμισης, ότι ανάπηροι υπάρχουν, και δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα. Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες Π.Ε.Αιτ/νίας "Απόστολος Λουκάς" και σύσωμο το Αναπηρικό Κίνημα της χώρας, με αποφασιστηκότητα, συμμετέχει και στηρίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων, των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους. Ζητούμε να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της κρίσης, στα άτομα με αναπηρία, ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Η Ευρωπαική Ενωση, και οι χώρες της, υπογράφοντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, προστατεύει τα άτομα αυτά. Οι χώρες της, που μέλος τους είναι και η Ελλάδα, οφείλουν να εφαρμόζουν τα συμφωνηθέντα.

  • Ιδιες ευκαιρίες στη ζωή για όλους.
  • Απαγόρευση της άδικης ή άσχημης μεταχείρησης λόγω της αναπηρίας τους.
  • Συμμετοχή στην κοινωνία όπως κάθε άλλο άτομο.
  • Να ζουν μια ανεξάρτητη ζωή.
  • Να εργάζονται.
  • Να είναι μέρος της κοινωνίας.
  • Να συμμετέχουν παντού ,όπως και τα άλλα άτομα.

Ωστε να αποφεύγεται ο ρατσισμός και η απαξίωση των συμπασχότων μας. Τα άτομα με αναπηρία., αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες. Αναπηρία, πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του"Κοινωνικού Αποκλεισμού".

Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σηυαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική. Οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας. Στις 3 Δεκέμβρη καλούμε τους συμπάσχοντές μας στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνtο, όπου θα διανέμουμε ενημερωτικό υλικό, γtα το κοινό.

Για το Δ.Σ

η Πρόεδρος

Ελισάβετ Κρητικού-Καραμπούλη

ο Γραμματέας

Νίκος Σχίζας

Διαβάστηκε 1104 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.