Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:37 πμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 10:36

Ναύπακτος: Ο στόχος και οι δυσκολίες για το τουριστικό καταφύγιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Τα έως σήμερα δεδομένα για το τουριστικό καταφύγιο λένε, καταρχάς, πως ο μόλος της μελέτης που έχει παρουσιαστεί δεν είναι εφικτό να γίνει με τα χρήματα που δίνει το πρόγραμμα. Σε αυτό έχουν καταλήξει όλες οι συζητήσεις των εμπλεκομένων, μεταξύ αυτών και ο μελετητής του έργου, οπότε μπαίνει σε εφαρμογή το plan B.
Τί λέει αυτό; Πως από τη στιγμή που το interreg χρηματοδοτεί λειτουργικά έργα, θα πρέπει να βρεθεί εκείνο που θα μπορούσε να γίνει με το 1.780.000 ευρώ, και να χαρακτηριστεί φυσικά ως τέτοιο. Προφανώς η σκέψη όλων πηγαίνει πλέον στην κατασκευή έστω ενός τμήματος του μόλου, που φαντάζει και το πιο λογικό ως στόχος.
Από τα όσα παρουσιάζουμε σήμερα στο ρεπορτάζ μας για το θέμα , γίνεται ξεκάθαρο πως ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι τα χρήματα του προγράμματος να μη χαθούν, αξιοποιώντας τα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έστω κι αν αυτός δεν είναι εκείνος που όλοι αρχικά είχαμε φανταστεί.
Προσωπικά, να σας πω και τούτο, μπορώ να καταλάβω τις ενστάσεις που διατυπώνονται από πλευράς της νέας διοίκησης του δήμου για το ότι άλλα περίμεναν κι άλλα συνάντησαν τελικά στην υπόθεση, όμως ακόμα κι έτσι να είναι, οι προκάτοχοί της κατάφεραν να προχωρήσουν την υπόθεση έως ένα σημείο, και πρέπει αυτοί τώρα να την πάνε ακόμα παραπέρα.
Τόσο απλά ως προς το στόχο, έτσι το βλέπει κι ο κόσμος άλλωστε, όσο κι αν η επίτευξή του έχει και κάποιο βαθμό δυσκολίας, ο οποίος όμως αφορά αυτόν που διαχειρίζεται τα θέματα κι όχι αυτόν που περιμένει τη δρομολόγησή τους.
emprosnews.gr
Διαβάστηκε 796 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.