Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:19

Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC: Πέντε μαθητές από το Αγρίνιο στην Εθνική Ομάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για πρώτη φορά στα χρονικά, σχηματίστηκε η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας που θα εκπροσωπήσει την πατρίδα μας στον παλαιότερο και πιο απαιτητικό διαγωνισμό ρομποτικής παγκοσμίως, τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC (International Robot Olympiad Committee, https://www.iroc.org)! Η Ολυμπιάδα αυτή διοργανώνεται για 20η συνεχή χρονιά από το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ν. Κορέας, KAIST, το ίδρυμα που πρωτοστατεί παγκοσμίως στην έρευνα στην Ρομποτική.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι 5 από τους 6 συνολικά αθλητές της Εθνικής ομάδας είμαστε από το Αγρίνιο.

Στο ενεργητικό μας έχουμε συμμετοχές σε διάφορους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, με κορυφαία διάκρισή μας την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης στην μαθητική κατηγορία (2η και 3η θέση στην γενική κατάταξη), στον μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου, Robotcompetitie. Η παρουσία Ελληνικής ομάδας είναι εξαιρετικής σημασίας:

Η τεχνογνωσία και οι εμπειρίες που θα φέρουμε πίσω στην Ελλάδα θα ανοίξουν νέους δρόμους για την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας, ενώ θα θέσουν τις βάσεις στην ανάπτυξη ενός νέου επιπέδου, της αθλητικής ρομποτικής, σε ευθεία αναλογία με τα αθλητικά σωματεία που γνωρίζουμε ήδη και το ρόλο τους στην καλλιέργεια αθλητών και επαγγελματιών.

Ο διαγωνισμός αυτός φέτος θα λάβει χώρα στην Ταϊλάνδη στις 16-20 Δεκεμβρίου, συνεπώς πρόκειται για μία εξαιρετικά πολυέξοδη αποστολή και γι’ αυτό ευελπιστούμε και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των πρωτέρων,

Κρέτσης Γιώργος, μαθητής Γ’ Λυκείου

Τσιτσιμελής Ανώρος, μαθητής Β’ Λυκείου

Βραχωρίτη Αλεξάνδρα, μαθήτρια Β’ Λυκείου

Αγγελίδης Γιάννης, μαθητής Β’ Λυκείου

Τσίντζα Έβελιν, μαθήτρια Α’ Λυκείου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 794 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.