Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:02 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 16:55

Προσθέσεις και αφαιρέσεις για να βγει το κοινωνικό μέρισμα – Πού πέφτει «ψαλίδι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δυσάρεστη έκπληξη για το κοινωνικό μέρισμα

«Περιορισμένα» χαρακτήρισε τα χρήματα που «περισσεύουν» για το κοινωνικό μέρισμα ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Τόνισε ότι από το υπερπλεόνασμα των 463 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση θέλει να έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

Ο υφυπουργός τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε αδύναμους πολίτες.

Από τα 463 εκατ. ευρώ υπερπλεόνασμα ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει ένα «μαξιλάρι» 200 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ θα καλύψουν το κόστος για την εξόφληση των ΥΚΩ. Ήδη έχουν γίνει «ενέσεις» σε νοσοκομεία, συγκοινωνίες κι έχουν πληρωθεί τα κόστη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων. Η εξίσωση αυτή περιορίζει το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά επιδοματικής πολιτικής των προηγούμενων ετών.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες, όταν γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα με τα διαθέσιμα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Τέλος, ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είναι ένα μόνιμο μέτρο.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 814 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.