Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 22:19

Κοινωνικό μέρισμα – Ανακοινώθηκε το ποσό που θα μοιραστεί φέτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κοινωνικό μέρισμα 436 εκατ. ευρώ θα διανείμει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πριν λίγα λεπτά στη Βουλή. Έτσι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των τελευταίων ημερών για χαμηλότερο κοινωνικό μέρισμα σε σύγκριση με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά που μοίρασε πέρσι η κυβέρνηση.

Για το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπει δημοσιονομικό χώρο ύψους 436 εκατ. ευρώ -βάσει του οποίου η κυβέρνηση θα διανείμει κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο- και 164 εκατ. ευρώ για το 2020. Παράλληλα, για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουμε σοφότεροι το επόμενο διάστημα όταν και θα ανακοινωθούν οι δικαιούχοι από την κυβέρνηση.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% το 2020 προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο νέος προϋπολογισμός υπερκαλύπτει τον στόχο του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα και θέτει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ισχυρότερης ανάπτυξης, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις για τη πορεία των οικονομικών μεγεθών το 2020.

Στον προϋπολογισμό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, περαιτέρω πτώση της ανεργίας -στο 15,6% το επόμενο έτος από 17,4% φέτος. Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί το 2019 στο 2% και το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,7%.

Το έτος 2018, το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σύμφωνα με τη μεθοδολογία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Λογαριασμών (ESA) διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7.900 εκατ. ευρώ (4,3% του ΑΕΠ), ενώ το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης σε όρους Ενισχυμένης Εποπτείας, διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 7.679 εκατ. ευρώ ή 4,16% του ΑΕΠ έναντι στόχου 3,5% του ΑΕΠ.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 887 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.