Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:34 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 00:23

Προστασία πρώτης κατοικίας: Δόθηκε παράταση μέχρι το τέλος Απριλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο συγκεκριμένος νόμος είχε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους

Για τέσσερις μήνες ακόμη παρατείνεται η ισχύς του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Ο συγκεκριμένος νόμος είχε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «η κυβέρνηση προχώρησε σε συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες για να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου περισσότεροι ιδιοκτήτες να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση. Επιπροσθέτως, παρατείνει το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ακόμη τέσσερις μήνες, από το τέλος τους έτους που προβλεπόταν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Νωρίτερα την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει το ισχύον πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για ένα τετράμηνο, δηλαδή έως τα τέλη Απριλίου του 2020, αποκάλυπτε και η 4η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, εκφράζοντας, όμως, παράλληλα τη δυσαρέσκεια των ευρωπαϊκών θεσμών, που θεωρούν ότι «ενώ μια τέτοια τεχνική παράταση θα μπορούσε να βοηθήσει να αυξηθεί ο αριθμός των ρυθμίσεων από τα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, επιβραδύνει την ομαλοποίηση της κουλτούρας πληρωμών».

ethnos.gr

Διαβάστηκε 819 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.