Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:44 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 22:46

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Gema το εξαιρετικό μυθιστόρημα του πολυβραβευμένου συγγραφέα Ταχάρ Μπεν Ζελούν "Γάμος για ευχαρίστηση"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ταχάρ Μπεν Ζελούν

Γάμος για ευχαρίστηση

Μετάφραση: Ελένη Μιχαλογιάννη

Σελ.: 264, τιμή: 12 ευρώ

ISBN: 978-960-6893-47-6

Εκδόσεις Gema

Στο ισλάμ, επιτρέπεται σε έναν άνδρα που ταξιδεύει να συνάψει γάμο συγκεκριμένης διάρκειας, για να μην μπει στον πειρασμό να συναναστρέφεται πόρνες. Τον αποκαλούν «γάμο για ευχαρίστηση».

Υπό τέτοιες συνθήκες ο Αμίρ, ένας εύπορος έμπορος της Φεζ, παντρεύεται προσωρινά τη Ναμπού, μια Φουλάνι από το Ντακάρ όπου έρχεται κάθε χρόνο για να προμηθευτεί εμπορεύματα. Να όμως που ο Αμίρ ανακαλύπτει ότι ερωτεύτηκε τη Ναμπού και της προτείνει να την πάρει μαζί του στη Φεζ. Η Ναμπού δέχεται, γίνεται η δεύτερη γυναίκα του και λίγο αργότερα γεννά δίδυμα αγόρια. Το ένα λευκό, το άλλο μαύρο. Από εκείνη τη στιγμή θα έρθει αντιμέτωπη με την τρομερή ζήλια της πρώτης λευκής συζύγου και τον ρατσισμό της καθημερινότητας.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, οι δίδυμοι, ενήλικες πια, έχουν ακολουθήσει πολύ διαφορετικούς δρόμους. Ο Λευκός έχει ενσωματωθεί πλήρως. Ο Μαύρος δυσκολεύεται πολύ περισσότερο στη ζωή του και δεν καταφέρνει να προσφέρει στον γιο του, Σαλίμ, ένα καλύτερο μέλλον. Ο Σαλίμ θα γίνει σύντομα, με τη σειρά του, θύμα του χρώματος του δέρματός του.

Βιογραφικό:    

Ο Ταχάρ Μπεν Ζελούν γεννήθηκε στη Φεζ (Μαρόκο) το 1944. Τιμήθηκε με πολλά σημαντικά βραβεία ανάμεσα στα οποία το Goncourt (1987). Έχει γράψει μυθιστορήματα, διηγήματα και ποιητικές συλλογές.

Από τις εκδόσεις Gema κυκλοφορεί το βιβλίο του Η συζυγική ευτυχία (2013).

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA:

Μαρασλή 3, 106 76 Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ.: 210- 7258350, fax: 210-7222072,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., gemapublications.gr

Διαβάστηκε 3263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.