Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 20:01

ΠΟΒΑΣ: 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΟΒΑΣ: Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής 8ου Πανελληνίου

Συνεδρίου Κατασκευαστών στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 στο Αγρίνιο


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ανακοινώνει την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου της, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και τη στήριξη του ευρύτερου κλάδου.

Η απόφαση για τη μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου, στις 25 έως 27 Σεπτεμβρίου του 2020, ελήφθη μετά από συνάντηση με τα στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας προκειμένου να μη συμπέσει χρονικά το Πανελλήνιο Συνέδριο των Κατασκευαστών με την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης ΟΙΚΟΔΟΜΗ 2020.

Η Ομοσπονδία αναλαμβάνει το επόμενο χρονικό διάστημα ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν τη θεματολογία του Συνεδρίου, η οποία θα διαμορφωθεί μέσα και από τις δύο προσυνεδριακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή και στο Ηράκλειο Κρήτης, με διευρυμένη θεματολογία που θα αφορά όλο τον Κλάδο μας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020.

Η ΠΟΒΑΣ δεσμεύεται ότι θα είναι συνεπής στην διαρκή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο και σε κάθε περίπτωση το Συνέδριο, έχει αποδείξει ότι σέβεται τους ανθρώπους του κλάδου με έναν τρόπο που αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις διεργασίες και τα δρώμενά του.

Το Συνέδριο της ΠΟΒΑΣ διατηρώντας τον προσανατολισμό και την κατεύθυνση των προηγούμενων Συνεδρίων, πρεσβεύει τις αρχές της αξιοπιστίας, της διαφάνειας, της σύνθεσης νέων ιδεών μέσα από το διάλογο, καθώς και της ενωτικής πολιτικής με ολόκληρο τον Κλάδο, εδραιώνοντας μέσα από τη σταθερή ανοδική πορεία του την αντίληψη ότι είναι ανάγκη να πέσουν οι διαχωριστικές γραμμές.

 Στηρίζουμε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών.

 Προετοιμαζόμαστε, συντονιζόμαστε κι’ ερχόμαστε.

 Το Μεγάλο Γεγονός του Κλάδου, το Μεγάλο Αντάμωμα στο Νομό

 Αιτωλοακαρνανίας, στην όμορφη πόλη του Αγρινίου.

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών 2020 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο από Παρασκευή έως Κυριακή 25-27 Σεπτεβρίου 2020 και  συγκεκριμένα  στο Παπαστράτειο Μέγαρο, έπειτα  από  απόφαση  του  Διοικητικού  Συμβουλίου  της ΠΟΒΑΣ.

Το 8ο Συνέδριο Κατασκευαστών διοργανώνεται από την ΠΟΒΑΣ σε συνεργασία με τις εταιρίες Profilmedia και Profilgroup και Οικοδεσπότη τον Σύλλογο Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πρόεδρος, Βασίλης Νικολέτας και τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές με όλους τους φορείς της Πόλης για την άψογη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Το Παπαστράτειο Μέγαρο θα φιλοξενήσει την πανελλήνια συνάντηση των ανθρώπων του Κλάδου, διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ενός Πανελλήνιου Συνεδρίου.

1η συνεδριακή ημέρα: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 θα περιλαμβάνει γενικότερα θέματα Αρχιτεκτονικής σε σχέση με την τοπική κοινωνία και τον Κλάδο.

Η επικαιρότητα όλων των δράσεων της Ομοσπονδίας και του Κλάδου την 2η συνεδριακή ημέρα – Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 και την 3η συνεδριακή ημέρα –  Κυριακή     27    Σεπτεμβρίου     2020    ουσιαστικά     θέματα    που    αφορούν     τους Κατασκευαστές.

 ΑΓΡΙΝΙΟ – ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Το Αγρίνιο αποτελεί έναν κόμβο, ο οποίος εξυπηρετεί όλα τα μέρη της Ελλάδος. Οικονομικό, πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο του μεγαλύτερου σε έκταση νομού της χώρας, είναι χτισμένο στο κέντρο του νομού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα στο δυτικό τμήμα της Ελλάδας.

pobas 2

Κατά την επικρατέστερη εκδοχή, οφείλει το όνομά του στον ήρωα Άγριο, απόγονο των ηρώων της Καλυδώνας και της Πλευρώνας.

Συνοικίστηκε κατά πάσαν πιθανότητα στα τέλη του 14ου – αρχές 15ου αιώνα.

Οι κάτοικοί του ήταν, κυρίως, πρόσφυγες των ορεινών της Αιτωλίας, της Ευρυτανίας και της Ηπείρου, στους οποίους προστέθηκαν αργότερα πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και πληθυσμοί από τα Καμποχώρια της Τριχωνίδας και της Ακαρνανίας.

Επί Τουρκοκρατίας το Αγρίνιο ήταν γνωστό ως Βραχώρι και υπήρξε τουρκικό προπύργιο στη Δυτική Στερεά.Έλαβε μέρος στην Επανάσταση του 1821 και πήρε τη σημερινή ονομασία του το 1835.Κύρια πηγή πλούτου για την πόλη αποτέλεσαν η καπνοκαλλιέργεια και το καπνεμπόριο – “χρυσή εποχή του καπνού” υπήρξε η δεκαετία 1925-1935.Ανάσα στην πυκνοδομημένη σύγχρονη πόλη δίνουν οι μικρές πλατείες, οι χώροι πρασίνου και οι πεζόδρομοι με τα εμπορικά καταστήματα και τα καφέ.

 ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ένα μεγαλοπρεπές και επιβλητικό κτίριο με προδιαγραφές ευρωπαϊκών απαιτήσεων, στο κέντρο της πόλης. Πραγματικό κόσμημα που καλύπτει κάθε είδους εκδηλώσεις. Διαθέτει πολυτελείς, άνετους και πολλαπλά λειτουργικούς χώρους που περιλαμβάνουν:

 

  • Ειδικά διαρρυθμισμένη αίθουσα λαογραφικού μουσείου και βιβλιοθήκης, αίθουσα 300 θέσεων με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μεταφραστικό κέντρο για διάφορες εκδηλώσεις.

Οι   υψηλού   επιπέδου   προδιαγραφές   που   συνθέτουν   το Παπαστράτειο    Μέγαρο εξασφαλίζουν την επιτυχία στην οργάνωση κάθε εκδήλωσης.

pobas 3

Το αρχιτεκτονηθέν από την Donatella Poli κτήριο, είναι δωρεά στη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, της Παπαστράτος ΑΒΕΣ και των μελών της Οικογένειας Παπαστράτου.

pobas 4

Το Συνέδριο θα πλαισιώσουν δύο προσυνεδριακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κομοτηνή και το Ηράκλειο Κρήτης.

Με σύνθημα «Μπροστά στις εξελίξεις», επαγγελματίες και φορείς από όλη την Ελλάδα, βιομηχανίες και εταιρείες του Κλάδου, αρχιτέκτονες και μηχανικοί καθώς άνθρωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τεχνικής εκπαίδευσης, συμμετέχουν στο μεγάλο γεγονός.

Όλοι μαζί στο Αγρίνιο.

Επικαιρότητα και ειδήσεις στο portal μας profilnet.gr

 ΠΟΒΑΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία   Βιοτεχνών   Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) αποτελεί το μοναδικό θεσμικό εκπρόσωπο των κατασκευαστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου στην Ελλάδα.

Η ΠΟΒΑΣ έχει ως μέλη της πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές επαγγελματικές οργανώσεις από ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, με την συνεργασία των οποίων αναπτύσσει και προωθεί πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό του ευρύτερου κλάδου.

Προωθεί ενέργειες συνεχούς βελτίωσης του επιπέδου των επαγγελματιών του κλάδου δια μέσου προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά και προγραμμάτων εκπαίδευσης νέων ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Συγκροτεί ομάδες οργανωμένης προσφοράς για την εξυπηρέτηση στόχων που βελτιώνουν το περιβάλλον και τις συνθήκες λειτουργίας της αγοράς σε μια βάση αμοιβαίου    σεβασμού    και    συνεργασίας    με    όλους     τους     φορείς. Συμμετέχει δια  εκλεγμένου  εκπροσώπου  της  στο  ανώτερο  τριτοβάθμιο  φορέα  την ΓΣΕΒΕΕ και συνεργάζεται στενά με το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ.

Σε μόνιμη βάση προσφέρει τις υπηρεσίες της σε τεχνικά συμβούλια, επιτροπές και οργανισμούς, παρέχοντας ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και με τη βοήθεια των επιστημονικών της συμβούλων υπηρετεί τα συμφέροντα των κατασκευαστών και τους κοινούς στόχους, εξυπηρετώντας τις ανάγκες συνύπαρξης του ευρύτερου κλάδου έχοντας πάντα ευήκοα ώτα και πόρτες ανοικτές για όσους θέλουν συνεργασία με κανόνες προς όφελος της αγοράς, της κοινωνίας, του κλάδου.

Η συμμετοχή όλων μας στην πόλη του Αγρινίου, μεταφέρει η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων Συνεδρίων της ΠΟΒΑΣ στις πόλεις Κοζάνης (2016) και Τρικάλων (2018).

Με σύνθημα “Όλοι μαζί στο Αγρίνιο”, Επαγγελματίες και Φορείς από όλη την Ελλάδα, Βιομηχανίες και Εταιρείες του Κλάδου, Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί καθώς άνθρωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της τεχνικής εκπαίδευσης, συμμετέχουν στο μεγάλο Αντάμωμα του Κλάδου.

Στηρίζουν με την ενεργή συμμετοχή τους η ΓΣΕΒΕΕ, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, η ΕΙΠΑΚ, το ΚΑΠΕ, το ΤΕΕ και ο Σύνδεσμος Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής. “Προχωράμε μπροστά”.

Σε πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας η Πανελλήνια Ομοσπονδία έχει επιτύχει σε σημαντικό βαθμό τους στόχους της και συνεχίζει δυναμικά το έργο της.

Διαβάστηκε 956 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 21:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.