Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:44 μμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 18:02

Μαθητές του 17ου Δημοτικού Αγρινίου σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε διεθνή διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος συμμετέχει ομάδα μαθητών του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, η οποία είναι ανάμεσα στις 15 που προκρίθηκαν στη 2η φάση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019, η Έκτη (ΣΤ΄)’ τάξη του σχολείου μας, 17o Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, προκρίθηκε στη 2η φάση του διεθνή διαγωνισμού STEM “Mission Space Lab”, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η ESA και συμμετέχουν μαθητές από την Ευρώπη και τον Καναδά.

Ο διαγωνισμός αυτός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν ένα επιστημονικό πείραμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό χρησιμοποιώντας το Astro PI, έναν υπολογιστή με ενσωματωμένους αισθητήρες, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό από το Ίδρυμα Rasberry PI σε συνεργασία με τη Βρετανική και την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές του σχολείου μας θα μελετήσουν τον τρόπο και τις “πηγές” που χρησιμοποιεί ο Υπολογιστής για να παράγει “πραγματικά τυχαίους αριθμούς” στη Γη, με σκοπό να διερευνήσουν αν αυτές είναι το ίδιο αξιόπιστες και στο Διάστημα.

Με τη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Σωτήριο Λιάγκα, στο πλαίσιο διδασκαλίας των μαθημάτων Μαθηματικά, Φυσική και Η/Υ, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τον προγραμματισμό Η/Υ και θα γνωρίσουν τις αρχές διεξαγωγής μιας επιστημονικής έρευνας. Ο σχεδιασμός του πειράματος και ο πηγαίος κώδικας των παιδιών θα αξιολογηθούν από την ESA Education την άνοιξη του 2020, η οποία και θα αποφασίσει αν η ομάδα του σχολείου μας θα προκριθεί στην 3η και σημαντικότερη φάση του διαγωνισμού, όπου θα της δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσει το πείραμά της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη χώρα μας προκρίθηκαν ακόμη 14 ομάδες μαθητών από 11 έως 19 ετών.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.esa.int/Education/

Η Δ/ντρια του σχολείου
Τασούλη Κων/να

Διαβάστηκε 774 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.