Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  1:28 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 17:38

Θέρμο: Συνάντηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «Cross the Gap - Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη» (Πεμ 21/11/2019 09:30)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

CROSS THE GAP –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ

Η δεύτερη συνάντηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «Cross the Gap - Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη» θα πραγματοποιηθεί στο Θέρμο στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου στις 21 Νοεμβρίου 2019 από τις 9.30 έως τις 14.00.

Ο κύριος σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να συζητήσει με τους εταίρους την πρόοδο του έργου, ιδίως όσον αφορά την υλοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του. Αναφορικά με αυτό, οι εταίροι θα παρουσιάσουν εν συντομία την ανάλυση των μοντέλων κοινωνικής προσβασιμότητας, τις παρεμβάσεις φυσικής και εικονικής προσβασιμότητας και τα σχέδια πολιτιστικών δράσεων που εκτελούνται στις περιοχές που αφορά το  Πρόγραμμα. Εκτός αυτού, οι εταίροι του έργου θα παρουσιάσουν ενημερωμένες παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο των δραστηριοτήτων του και θα συμφωνήσουν σε περαιτέρω βήματα σημαντικά για την υλοποίηση του έργου.

 Ο Δήμος του Bitonto είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Έργου. Το Πρόγραμμα CROSS THE GAP αριθμεί ακόμη δύο Ιταλούς συνεργάτες, τον Δήμο του Lecce  και την  Factory Accociation καθώς και δύο Έλληνες εταίρους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Θέρμου. Συνεργαζόμενος συνεργάτης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας. Το πρόγραμμα CROSS THE GAP, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ‘’Άξονα 2 - Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση’’ του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Ιταλίας, προβλέπει νέα μοντέλα παρέμβασης για τη διατήρηση της κοινωνικής ένταξης στην Απουλία και στην Ελλάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα με την αντίστοιχη εικονική και την σύνδεση πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την  κοινωνική ζωή. Περιφέρεια της Πούλιας - Υπεύθυνος Επικοινωνίας Κοινής Γραμματείας

Carmela Sfregola +39 3493916007 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.; Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.greece-italy.eu

                                                                  

Το πρόγραμμα INTERREG VA Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 με συνολικό προϋπολογισμό 123.176.896 ευρώ είναι ένα διμερές πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας που χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και ανά 15% από τα δύο κράτη μέλη μέσω εθνικής συγχρηματοδότησης. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να καθορίσει μια στρατηγική ανάπτυξης μεταξύ της Απουλίας και της Ελλάδας, για μια δυναμική οικονομία βασισμένη σε έξυπνες, βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς διαδικασίες,  που θα βελτιώσει την ποιότητα  ζωής των κατοίκων των εμπλεκόμενων περιοχών.

Διαβάστηκε 704 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα