Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:37 μμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 00:47

Έρχονται 1700 νέες προσλήψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Πού κατανέμονται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες με κύριο θέμα το Μεταναστευτικό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσλήψεις που έρχονται το προσεχές διάστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, προσλαμβάνονται 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου σε νησιά και ενδοχώρα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των Κέντρων.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναφερθεί στο Μεταναστευτικό. Αναλυτικά κάποια κομμάτια της συνέντευξης:

Μια κατηγορία που σας απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προβάλλετε τις αστυνομικές επιχειρήσεις για να αντισταθμίσετε την αποτυχία σας στο Μεταναστευτικό.

«Σίγουρα δεν έχουμε αποτύχει στο Μεταναστευτικό. Η Ελλάδα έχει κοινωνικά τις ίδιες αντιδράσεις με την υπόλοιπη Ευρώπη. Και λύσεις χωρίς την Ευρώπη δεν υπάρχουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίστηκε άθλια τις μικρές ροές του 2016 – 2018 έφτιαξε τώρα αυτή την κατασκευή περί αποτυχίας που είναι αυταπόδεικτα ανυπόστατη. Η αναδιάταξη της Αστυνομίας άρχισε από την πρώτη μέρα, οι επιτυχίες θέλουν χρόνο δεν φυτρώνουν.

Κοιτάξτε το ξαναλέω δεν είμαι εδώ νια φτηνή πολιτική. Εχουμε επιτέλους νόμο στο Μεταναστευτικό, όχι διάσπαρτα κουρέλια, φτιάχνουμε διοίκηση που δεν υπήρχε, φυλάμε σύνορα που ήταν ξέφραγο αμπέλι.

Και παράλληλα στην Αστυνομία επιτέλους εξαρθρώνουμε σπείρες όπως προχθές στο Μενίδι στον Αγιο Δημήτριο στην οδό Αντωνιάδου.

Τέσσερα χρόνια ποιος είχε μπει εκεί; Αυτά είναι τα άλλα άβατα που θέριεψαν και γέμισαν ναρκωτικά και κλοπές την Αθήνα. Σε τρεις μήνες γκρεμίσαμε τρία άβατα: Το Μενίδι, την ΑΣΟΕΕ, τα Εξάρχεια».

Το Μεταναστευτικό όμως είναι το αδύναμο σημείο της κυβέρνησης. Υπάρχουν αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα για το σχέδιο μετεγκατάστασης μεταναστών.

«Επαναλαμβάνω ότι ξεχνάμε σε αυτές τις κριτικές την καθαρά ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος. Θα έλεγα επιπλέον, ευτυχώς να είναι αυτό το αδύναμο σημείο της κυβέρνησης, όχι η οικονομία, η Υγεία, η Παιδεία, η πρόνοια, η ασφάλεια των πολιτών. Και έγινε το αδύναμο σημείο όχι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε καλύτερα, αλλά επειδή η κυβέρνηση δεν βρήκε γλώσσα και τρόπο να μιλήσει νωρίτερα.

Δεν είναι θέμα επικοινωνίας, είναι θέμα πολιτικό ότι δεν απαντήσαμε από την αρχή στα βασικά ερωτήματα που προκαλούν κοινωνικούς φόβους. Ευτυχώς το έκανε εδώ και λίγες εβδομάδες ο πρωθυπουργός.

Είπε δυο πράγματα: Οτι αντέχουμε 1% δηλαδή 100.000 ανθρώπους και ότι είναι η τελευταία φορά που μετακινούμε από τα νησιά. Αυτά ξεκαθαρίστηκαν. Τα υπόλοιπα δεν είναι μείζονα θέματα.

Τώρα θα κριθούμε από τις επιστροφές και την ένταξη, αν δηλαδή ο νόμος εφαρμοστεί με πληρότητα ώστε να παράγει αποτελέσματα.

dikaiologitika.gr

Διαβάστηκε 2784 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα