Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:33 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 10:57

Δήλωση Κουτσουπιά για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η μεγαλύτερη και πιο σημαντική επένδυση στα χρονικά του Συνεταιρισμού και στην ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας, περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Εγκρίθηκαν και οι 33 άδειες παραγωγής των 10 Ενεργειακών Κοινοτήτων, συνολικής ισχύος 168MW.

«H έγκριση των αδειών παραγωγής για το σύνολο των ενεργειακών έργων που έχει δρομολογήσει η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και οι δέκα (10) Ενεργειακές Κοινότητες που έχει συγκροτήσει, με τη συμμετοχή 1750 οικογενειών από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, συνιστά ίσως την πιο αισιόδοξη είδηση στην μακροχρόνια ιστορία του Συνεταιρισμού.

Και τούτο διότι η συνολική επένδυση είναι τόσο μεγάλη, που δύσκολα θα εντοπίσει κανείς ιστορικό προηγούμενο, όσο κι αν ψάξει.

Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 220 εκατομμυρίων ευρώ, με ετήσιο όφελος για την τοπική κοινωνία 45 εκατ. ευρώ. Επένδυση που στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε διαφόρους τομείς και κλάδους, δεκάδες εκ των οποίων θα παραμείνουν και στη συνέχεια.

Τα Αιολικά Πάρκα, όμως, έρχονται ταυτόχρονα να απαντήσουν και στη μεγάλη πρόκληση της εποχής, που είναι η προσπάθεια που ως κοινωνία και ως παγκόσμια κοινότητα οφείλουμε όλοι να κάνουμε για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Και είναι, μάλιστα, η συγκυρία αυτή που θέλει τη διεθνή κοινότητα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική πολιτεία να έχουν λάβει τις αποφάσεις εκείνες που διασφαλίζουν το μέλλον του πλανήτη, τις οποίες αποφάσεις τα ενεργειακά έργα της ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ έρχονται να υπηρετήσουν κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, αφού η τοπική κοινωνία γίνεται η ίδια συμμέτοχος και επενδυτής».

Τα παραπάνω επεσήμανε σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος του Α. Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, με αφορμή την έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των αδειών παραγωγής και των 33 έργων για τα αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 168 MW.

Ο ίδιος σημειώνει: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο να φτάσουμε ως εδώ. Χρειάστηκε να εργαστούμε συστηματικά επί χρόνια, να σχεδιάσουμε, να δρομολογήσουμε. Συναντήσαμε εμπόδια και δυσκολίες που συχνά έμοιαζαν ανυπέρβλητες. Τα καταφέραμε, όμως. Και πλέον περνάμε στο στάδιο της κατασκευής. Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τους συνεργάτες μου και όλους όσοι πίστεψαν στο όραμά μας και για μια ακόμη φορά μας εμπιστεύτηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι έχουν μάθει να κοιτάνε μπροστά και να εργάζονται για ένα καλύτερο αύριο.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε, θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πώς φτάσαμε στο σημερινό τόσο θετικό αποτέλεσμα, αλλά και τα επόμενα βήματα. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει η ανάλογη ενημέρωση για τα νέα φωτοβολταϊκά έργα του Συνεταιρισμού και τις εκεί θετικές εξελίξεις, έργα στα οποία μετέχουν ακόμη 500 οικογένειες, με επίσης τεράστιο οικονομικό αποτύπωμα για το νομό μας».

Διαβάστηκε 1126 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία