Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 00:16

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η επί Βαυαροκρατίας διάλυση των μοναστηριών» από το παράρτημα του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση με ομιλητή τον Συγγραφέα – Ερευνητή κ. Νικόλαο Τέλωνα και θέμα: «Η επί Βαυαροκρατίας διάλυση των μοναστηριών» από το παράρτημα του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» στην Ιερά Πόλη του  Μεσολογγίου. Ο ομιλητής, με τεκμηριωμένο λόγο μέσα από έγκυρες πηγές και αρχειακό υλικό, παρουσίασε την πολιτική που ακολούθησαν οι Βαυαροί μετά το 1833 απέναντι στα ορθόδοξα μοναστήρια. Αποτέλεσμα αυτής υπήρξε ο διωγμός των μοναχών, η αρπαγή των κειμηλίων, η δήμευση των περιουσιών και εν τέλει η διάλυση πλήθους Ιερών Μονών ανά την επικράτεια.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας (πρώην παιδικός σταθμός στην Χαριλάου Τρικούπη 59) όπου και στεγάζεται το γραφείο του παραρτήματος της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης» Μεσολογγίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1209 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.