Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:20 μμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 20:59

Προαναχωρησιακά κέντρα σε Αγρίνιο και Άγριλο Αμφιλοχίας;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξελίξεις γύρω από το μεταναστευτικό στην Αιτωλοακαρνανία

Αυτοψία χθες, από επιτελείς – στελέχη του Υπουργείου Άμυνας, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου και στο στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας

 Το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης μεταναστών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου και στο στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας, κοντά στη λίμνη Αμβρακία, εξέτασαν χθες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» επιτελείς – στελέχη του Υπουργείου Άμυνας, πραγματοποιώντας αυτοψία στους χώρους, ώστε να εξεταστεί η καταλληλότητα των χώρων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε περίπτωση που επιλεγούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, θα λειτουργήσουν ως «κλειστού τύπου δομές» δηλαδή ως προαναχωρησιακά κέντρα όσων μεταναστών δεν δικαιούνται άσυλο και θα παραμείνουν σε αυτές μέχρι να απελαθούν.

Από την κυβέρνηση εξάλλου έχει ήδη γίνει γνωστό ότι οι μετανάστες που θα μετεγκατασταθούν στην ενδοχώρα (διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη) θα αντιστοιχούν περίπου στο 1% του τοπικού πληθυσμού σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει κάτι επίσημο – οριστικό ωστόσο είναι δεδομένο ότι και η Αιτωλοακαρνανία θα αναλάβει μερίδιο του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Πάντως το στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» στον Άγριλο έχει απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις που είναι αμφίβολο αν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ανθρώπων, ενώ ο χώρος αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας.

Για την περίπτωση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Αγρίνιο, υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια υποβαθμίζονταν συνεχώς στα επιχειρησιακά σχέδια της πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα ακόμη και το αεροπορικό απόσπασμα να καταργηθεί και τα τελευταία χρόνια απλά και μόνο οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου φυλάσσονται από προσωπικό της αεροπορίας που ανήκει στην 131 Σ.Μ. στο Άκτιο.

Για τη συγκεκριμένη χρήση που εξετάζεται από το Υπουργείο Άμυνας, αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, υπάρχουν ανάλογες εγκαταστάσεις οι περισσότερες εκ των οποίων δημιουργήθηκαν ή ανακαινίστηκαν περίπου προ 20ετίας.

Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1016 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.