Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 15:40

Συγκλόνισε η κόρη του Αιτωλοακαρνάνα ήρωα Σπύρου Μουστακλή στην γιορτή του Πολυτεχνείου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με συγκκλονιστικό τρόπο απέδωσε βιωματικά η κόρη του ήρωα Σπύρου Μουστακλή Ναταλία την μετατραυματική ουσιαστικά εμπειρία της από την σκληρή περιπέτεια του ήρωα της αντίστασης κατά της δικτατορίας και πατέρα της Σπύρου Μουστακλή. Συγκεκριμένα απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου,2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου και Σχολείου Δεύτερου Ευκαιρίας Μεσολογγίου. Με τον τρόπο αυτό εξέφρασε τα συναισθήματά της ως το παιδί ενός ήρωα που όμως δεν μπορούσε να έχει κοντά της όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά, εξαιτίας της αναπηρίας που του είχαν προκαλέσει τα βασανιστήρια της χούντας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρεσβης επι τιμη κ. Χαρης Δημητριου που έκανε ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τη θεματική της εκδήλωσης καθώς και η ψυχολόγος Κιτσου Χαρά. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που συγγενής του ήρωα Σπύρου Μουστακλή επισκέπτεται σχολική μονάδα στον τόπο καταγωγής του ήρωα, την Αιτωλοακαρνανία.

Τον συντονισμό είχε ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου Ηλίας (Λίνος) Υφαντής σε συνεργασία με τον Υποδιευθυντή του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου Μυλωνά Παναγώτη και τη Διευθυντρια του ΣΔΕ Γριβοπούλου Αγγελική.

Την εκδήλωση τιμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κα Πετρονικολού Παρασκευή, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γιώργος Σωτηρακόπουλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Β’ βάθμιας, Εκπαίδευσης Μέμη Γούργαρη, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας και  συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσολογγίου  Τσάμης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου του Δήμου Μεσολογγίου και εκπρόσωπος του ΚΕΣΥ Μπαλτάς Σπύρος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.