Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:31 μμ
 
wm small
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 10:06

Πολυτεχνείο: Το χρονικό της εξέγερσης σε ένα βίντεο 2,5 λεπτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, τιμώνται και φέτος με σειρά εκδηλώσεων και θα κορυφωθούν με την πορεία της προσεχούς Κυριακής.

Οι στιγμές αγωνίας και έντασης στο Πολυτεχνείο του ‘73 έχουν καταγραφεί σε σπάνια καρέ φωτογράφων. Ήταν οι ημέρες όπου οι δρόμοι πέριξ του Πολυτεχνείου άρχισαν να δονούνται από συνθήματα, με κυρίαρχο το «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία».

Λίγες ώρες αργότερα, τα τανκς της Χούντας έκαναν την εμφάνισή τους, σαρώνοντας τους δρόμους της Αθήνας και, τελικά, περικυκλώνοντας το Πολυτεχνείο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έμελλε να λήξει με μια αιματηρή επιχείρηση καταστολής από το καθεστώς, και την εμβληματική είσοδο του τανκ, όμως είχε ήδη βάλει τα θεμέλια για την πτώση της Χούντας, που ήρθε το 1974.

iefimerida.gr

Διαβάστηκε 2812 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.