Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:48 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 19:46

Η άκρως αποκαλυπτική Ετήσια Έκθεση του φορέα πιστοποίησης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα ευρωπαϊκά όργανα έπρεπε να πουν την αλήθεια: Εξαφάνισαν τον «συντονιστή», σε μια έμμεση ομολογία ότι είναι εντελώς αχρείαστος!

Για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την «Ετήσια Έκθεση» του φορέα πιστοποίησης, η οποία και αφορά το έτος 2018. Καλό θα ήταν, βέβαια, να αναρτήσει την ανάλογη Έκθεση και για τα προηγούμενα χρόνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για την «ακτινογραφία» του Οργανισμού Πληρωμών, έτσι όπως αυτή κατεγράφη από τους «ευρωλογιστές», την κοινοπραξία των εταιριών, δηλαδή, στην οποία η Ε.Ε. ανέθεσε τον έλεγχο του Οργανισμού, ως όφειλε φυσικά, αφού, όταν μιλάμε για πληρωμές και επιδοτήσεις, μιλάμε για ευρωπαϊκά κονδύλια.
Και ενώ στην Ελλάδα, ως γνωστόν, μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, γιατί έτσι θέλουμε και έτσι μας αρέσει, στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και να λέμε αλήθειες?και μόνο αλήθειες. Δεν έχουμε, άλλωστε, επιλογές για κάτι το διαφορετικό.

Έτσι, στην επίσημη Ετήσια Έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, ως είχε υποχρέωση να κάνει, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, διαβάζουμε πολλά και ενδιαφέροντα για τη συνολική του λειτουργία, στις 74, όμως, σελίδες της, δεν βρέθηκε ούτε μια αράδα για μια τυπική, έστω, αναφορά στον περιβόητο «φορέα συντονισμού», στο περιβόητο cloud, στην περιβόητη όσο και κοστοβόρα δήθεν αποσφαλμάτωση και γενικότερα στη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε., την οποία και κατά έναν τουλάχιστον εντυπωσιακό τρόπο, φρόντισαν να την εξαφανίσουν!!!

Γίνεται, λοιπόν, εκτενής αναφορά και αναλυτική παρουσίαση όλων των συστημάτων, της υποδομής, των διασταυρωτικών ακόμη ελέγχων, καταγράφονται τα πάντα, αλλά, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ περισσεύει! Και αφού περισσεύει, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει για ποιον λόγο επιμένει η διοίκηση του Οργανισμού και η ηγεσία του υπουργείου να μας παραπέμπει στην ιδιωτική εταιρεία που έχει ιδιοποιηθεί αυτά που δεν της ανήκουν, λειτουργώντας ενίοτε και ως εισπράκτορές της;

Αφού η αλήθεια είναι, ή πιο σωστά πρέπει να είναι, αυτή που αποτυπώνεται στην Ετήσια Έκθεση, καλούμε για μια ακόμη φορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ να αναλάβει τις ευθύνες του, να αναλάβει τις εργασίες που έχει εκχωρήσει σε τρίτους και να σταματήσει, επιτέλους, τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων του, των ΚΥΔ και, κυρίως, των αγροτών της χώρας.

Να σταματήσει, επίσης, και τα κολπάκια: ΔΕΝ έχει τη χαμηλότερη τιμή για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Εάν επιμελώς δεν έκρυβε από τον φορέα πιστοποίησης ότι μέρος των υπηρεσιών του ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις έχει αναθέσει σε μεσάζοντα και αν ο ίδιος ο Οργανισμός έκανε αυτό που εκ του ρόλου του έχει αναλάβει να κάνει, θα μπορούσε να έχει πράγματι τη χαμηλότερη τιμή στην Ευρώπη. Με τις υπόγειες, αφανείς διαδικασίες που ακολουθεί, όμως, με τους μεσάζοντες και τις εικονικές υπηρεσίες που ετσιθελικά χρεώνουν, αυξάνει το κόστος έως έξι (6) φορές πάνω!

Και αν πολλαπλασιάσουμε το ένα εκατομμύριο και κάτι που εμφανίζει επί 6, που είναι τα «χαράτσια» και το άθροισμα επί 7 χρόνια, προκύπτει το πραγματικό μέγεθος. Σίγουρα στη σχετική λίστα, θα βρεθεί στην κορυφή!!!

Κατά τα λοιπά, η Ετήσια Έκθεση είναι όντως αποκαλυπτικότατη. Και ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνουμε ότι θα την αξιοποιήσουμε αρκούντως, όπου και όταν χρειαστεί, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

neapaseges.gr

Διαβάστηκε 1309 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία