Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:35 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 17:44

Αποδεσμεύονται οι ασφαλιστικές εισφορές από τα χρόνια εργασίας: Πώς θα δίνεται μεγαλύτερη σύνταξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Aποδεσμεύονται οι ασφαλιστικές εισφορές από τα χρόνια εργασίας: Πλέον οι συντάξεις των ασφαλισμένων θα εξαρτώνται από την επιλογή εισφορών, ανάλογα με την επιθυμία και τους σχεδιασμούς του κάθε ασφαλισμένου, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019, o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το ασφαλιστικό παύει να είναι φορολογικό», καθώς αποσυνδέει την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα, προσφέροντας ελεύθερη επιλογή εισφορών.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «μειώνοντας τους φόρους, εξασφαλίζουμε πολύ περισσότερο εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να αποταμιεύουν περισσότερο αλλά και να μένουν με μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα, μετά τους φόρους και τις εισφορές.

Γι’ αυτό ακριβώς δίνουμε πολλά στους πολλούς ρίχνοντας τους φόρους. Και τους καλούμε μέρος από αυτά που εξοικονομούν από την εφορία, να τα αποταμιεύσουν ώστε να έχουν αργότερα καλύτερη σύνταξη».

Οι νέες ασφαλιστικές κατηγορίες εισφορών

Πρακτικά, λοιπόν το νέο ασφαλιστικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα προβλέπει ότι όσο υψηλότερες θα είναι οι εισφορές τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σύνταξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα από την εφημερίδα «Τα Νέα» το νέο ασφαλιστικό προβλέπει πως θα δημιουργηθούν νέες κατηγορίες εισφορών.

Ουσιαστικά οι κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών είναι 5+2. Μετά την 5η κατηγορία, θα υπάρχουν άλλες δυο. Η μια αφορά όσους θέλουν να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές για να πάρουν μεγαλύτερες συντάξεις και η δεύτερη θα αφορά νέους ασφαλισμένους.

Πρόκειται για όσους απασχολούνται τα πέντε πρώτα χρόνια του ασφαλιστικού τους βίου και οι εισφορές θα είναι χαμηλότερες των 200 ευρώ.

Η πρώτη κατηγορία θα προβλέπει εισφορά ύψους 210 ευρώ. Θα υπάρξει αύξηση της κατώτατης εισφοράς που σήμερα είναι 185,18 ευρώ το μήνα

Η δεύτερη κατηγορία θα είναι 250 ευρώ

Η τρίτη θα κινείται στα 300 ευρώ

Η τέταρτη περίπου στα 350 ευρώ

Η πέμπτη θα διαμορφωθεί στα 430 ευρώ

Η έκτη περίπου στα 530 ευρώ και

Η έβδομη, που θα αφορά νέους ασφαλισμένους, κάτω από 200 ευρώ το μήνα

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 3073 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία