Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:09 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 17:32

Κοινωνικό μέρισμα: Τέλος τα σενάρια για τους δικαιούχους του ΚΕΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την επόμενη εβδομάδα για τον Χριστουγεννιάτικο «μποναμά»

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν τα… αποκαλυπτήρια για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί τα Χριστούγεννα σε χιλιάδες οικογένειες.

Αποκαλυπτικός για το κοινωνικό μέρισμα ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου για την Αντιμετώπιση των «Κόκκινων» Δανείων.

Για το «μποναμά» που θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα επεσήμανε πως έχουν υπερβεί το στόχο, ενώ για τη διανομή του ήταν κατηγορηματικός πως το ποσό θα είναι χαμηλότερο των 500 εκατ. ευρώ και ο τρόπος διανομής του θ’ αποφασιστεί με τον πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως ο κ. Σταϊκούρας σχεδόν απέκλεισε το να δοθεί το υπερπλεόνασμα με τη μορφή Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης. Το φετινό μέρισμα θα είναι απείρως χαμηλότερο από τα ποσά που δόθηκαν πέρσι και πρόπερσι. Συγκεκριμένα, πέρσι το κονδύλι που δόθηκε για την παροχή κοινωνικού μερίσματος ξεπέρασε τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος με δυσκολία το ποσό θα φτάσει τα 400 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις σε δικαιούχους και ποσά.

Αναμονή λοιπόν για το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί και φέτος. Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα ανακοινωθεί τόσο το συνολικό ποσό που θα χορηγηθεί όσο και ο τρόπος διανομής του κοινωνικού μερίσματος.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 996 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.