Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:33 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 17:10

Ψήφισμα φορέων του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για το κλειστό Ειδικό σχολείο Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Συναντηθήκαμε χθες στο Δημαρχείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, με θέμα συζήτησης την αντίδραση απέναντι στη συνεχιζόμενη διακοπή λειτουργίας του Ειδικού σχολείου Βόνιτσας.
 
Οι παρόντες της σύσκεψης
-Γεώργιος Αποστολάκης, Δήμαρχος Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
-Θανάσης Κασόλας, Δημήτρης Μασούρας, Νώντας Μωραϊτης, Δημοτικοί σύμβουλοι, Επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων
-Δημήτρης Βίτσας, αντιδήμαρχος-αναπληρωτής Δήμαρχος
-Παναγιώτα Πανταζή, Δημοτική σύμβουλος
-Χρήστος Χασακής, Πρόεδρος Δ.Κ. Βόνιτσας
-Κώστας Ζαφειρούλης, Πρόεδρος Δ.Σ συλλόγου γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας
-Χέλμη Ιωάννα, Γ.Γ συλλόγου γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας
-Παναγιώτης Βρακατσέλης, Ταμίας  συλλόγου γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας
-Παπαβασίλης Αλέξης, μέλος Δ.Σ συλλόγου γονέων 1ου Δημοτικού σχολείου Βόνιτσας
-Ευθύμης Μυλωνίδης, Πρόεδρος συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας
και  γονείς του Ειδικού σχολείου Βόνιτσας
ενημερώνουμε την εκπαιδευτική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι-φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα- μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης αδιαφορίας, απ την ηγεσία του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ για το Ειδικό σχολείο της Βόνιτσας. Είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι τα φαινόμενα διάλυσης της ειδικής αγωγής στην περιοχή μας τελείωσαν το 2014 (τότε ήταν κλειστό το Ειδικό σχολείο Βόνιτσας για πάρα πολύ καιρό). Όμως φρόντισε να μας διαψεύσει η αρμόδια υπουργός, κ. Κεραμέως, με τον πιο ανάλγητο τρόπο.

Η χρόνια υποστελέχωσή του, οδήγησε στο κλείσιμο του ειδικού σχολείου καθώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλου του προσωπικού, δεν είναι αρκετό να λειτουργήσει το σχολείο. Όταν μάλιστα υπάρχουν τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, όπως προβλέπεται για την πλήρη στελέχωσή του.
Με τις τελευταίες, μάλιστα, προσλήψεις αναπληρωτών συνεχίστηκε η κοροϊδίαΚαμία πρόσληψη δασκάλου Ειδικής αγωγής στην Αιτωλοακαρνανία, άρα, ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ!! 
Πληροφορούμαστε, επίσης, από γονείς του γενικού σχολείου ότι η λύση που προκρίθηκε απ τους αρμόδιους, είναι το κλείσιμο του τμήματος ένταξης  και η μετακίνηση του εκπαιδευτικού στο Ειδικό. Δηλαδή “φτιασίδωμα” και στάχτη στα μάτια. Ταλαιπωρούν μια νέα ομάδα παιδιών μαζί με τον εκπαιδευτικό τους για να μπαλώσουν την κατάσταση!!
Η υπομονή της κοινωνίας εξαντλήθηκε!
Η πολιτική της αδιοριστίας την τελευταία δεκαετία με την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα σχολειά όλης της χώρας, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:
1.-Τοποθέτηση δυο (2) εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο Ειδικό σχολείο Βόνιτσας
2.-Λέμε ΟΧΙ στο κλείσιμο του Τμήματος ένταξης και στη μετακίνηση του εκπαιδευτικού του. Λέμε ΟΧΙ στα μπαλώματα.
3.-Τοποθέτηση δασκάλων στα ολοήμερα των ορεινών χωριών μας, Κομπωτής και Τρύφου, που ακόμη και σήμερα παραμένουν κλειστά!!
4.-Να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των παιδιών του Ειδικού σχολείου Βόνιτσας. Τα ζητήματα της καθημερινότητάς τους είναι εξαιρετικά επείγοντα και πρέπει να λυθούν άμεσα ενώ, ταυτόχρονα, πρέπει να δρομολογηθεί συνολική λύση.
5.-Να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των 4.500  μόνιμων προσλήψεων στην Ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
6.-Να καλυφθούν ΟΛΑ τα κενά στη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση με ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.
 
Και προειδοποιούμε κάθε αρμόδιο:
    Αν δεν προχωρήσετε ΑΜΕΣΑ  στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, η αντίδρασή μας θα είναι σφοδρή και θα έχετε, εξ ολοκλήρου, την ευθύνη.
    Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να αναδείξουμε την αδιαφορία της αρμόδιας υπουργού και δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα!!
      Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς σε εγρήγορση, χωρίς συμβιβασμούς και αναμονές. Η ελπίδα βρίσκεται  μόνο στο δρόμο του αγώνα, εκεί που υπάρχουν όλοι όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται για ένα καλύτερο Δημόσιο, δωρεάν σχολείο.
xiromeronews.gr
Διαβάστηκε 875 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.