Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 17:07

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Αναστολή της πρώτης 48ωρης απεργίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε την αναστολή της πρώτης, από τις προγραμματισμένες επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, η οποία θα ξεκινούσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 19 του μήνα.

Εκτός από την απεργία, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε να ανασταλεί και το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου.

Οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχαν προκηρυχθεί σε αντίδραση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ με τους εργαζόμενους να τονίζουν πως ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις αφού βάζει τέλος στη μονιμότητα.

Συνάντηση ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με Κουτσούμπα

Στο μεταξύ, την Παρασκευή (15.11.2019), το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ (που πριν μερικές μέρες είχε συναντήσει και τον Αλέξη Τσίπρα) είδε τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Στη συνάντηση ήταν επίσης το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Πρωτούλης και το μέλος του Τμήματος για την Εργατική και Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ, Γιώργος Σκιαδιώτης. Εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ, στη συνάντηση συμμετείχαν, οι Γιώργος Αδαμίδης, Αντώνης Καρράς, Ηλίας Μαστρολέων, Αλέξανδρος Σιουτζιούκης και Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ παρουσίασαν «τις διαφωνίες τους στο Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης “Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και εκσυγχρονισμός των ΑΠΕ” και κυρίως σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της μείωσης των μισθών, μέσω της κατάργησης της επιδότησης του ρεύματος, που ίσχυε μέσω ΣΣΕ, την ανισότητα στις αμοιβές, τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για τη στήριξη της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ κ.ά.».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ, «έχοντας τη συνολική του θέση για κρατικό φορέα ηλεκτρικής ενέργειας, στα πλαίσια του συνολικότερου προγράμματος κοινωνικοποίησης των βασικών μέσων παραγωγής, στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και διεκδικεί μέσα και έξω τη Βουλή τα εξής:

– Να μην προχωρήσει καμιά περαιτέρω ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΑ). Αποκλειστικά κρατικοί ενιαίοι φορείς, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες

– Άμεσα να προσληφθούν οι εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω εργολάβου. Κατάργηση όλων των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων. Μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη σύγχρονα δικαιώματα.

– Καμία πώληση-κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ορυχείων και ορυκτού πλούτου.

– Να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα και αέριο. Ρεύμα και φυσικό αέριο, φθηνά για τον λαό.

– Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους. Ανάκτηση των απωλειών. Μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Καμία άμεση ή έμμεση μείωση μισθών και συντάξεων για εργαζομένους και συνταξιούχους (μειωμένο τιμολόγιο)».

newsit.gr

Διαβάστηκε 879 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.