Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 00:40

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα τις επόμενες μέρες – Αυξάνονται τα ποσά, 68 εκατ. ευρώ φέτος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο αυξημένο επίδομα θέρμανσης που δίνει η κυβέρνηση φέτος αναφέρθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας πως η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα τόνισε πως καταργείται το όριο της προηγούμενης κυβέρνησης και το ποσό που θα δοθεί φέτος φτάνει τα 68 εκατομμύρια ευρώ. Για να προσθέσει «με τα 68 εκατομμύρια και μάλιστα μέσα στο 2019 η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί εμπροσθοβαρώς σε όλους τους δικαιούχους πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους. Το επίδομα θα είναι σημαντικά αυξημένο, αποτέλεσμα του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε τους τελευταίους μήνες, και κατευθύνεται στην κοινωνία».

Συνέχισε λέγοντας πως «η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρου ύψους. Με αυτό τον τρόπο νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες θα λάβουν πολύ υψηλότερο επίπεδο. Επιπροσθέτως προβλέπεται αύξηση 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο για να γίνει το επίδομα πιο δίκαιο».

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 908 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.