Για τα τρέχοντα θέματα της τοπικής επικαιρότητας, που τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει μπαράζ συζητήσεων, αναφέρθηκε εκτενώς στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο αντιδήμαρχος Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης.

Σε ότι αφορά το πανεπιστήμιο, χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη και διαχρονική τη θέση της Δημοτικής Αρχής για διατήρηση ή και αύξηση των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, καλώντας Μεσολόγγι και Αγρίνιο να διεκδικήσουν από κοινού την ίδρυση αυτόνομου πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία.

Αναφορικά με το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, έκανε λόγο για παραπλάνηση, λαϊκισμό, fake news και παραπληροφόρηση από την πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπήρξε σπέκουλα. Προφανώς και γνώριζε η πρώην περιφερειακή Αρχή και η πρώην διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, το γεγονός ότι τα κτίσματα του παλιού νοσοκομείου ήταν αυθαίρετα. Άρα μιλάμε για προεκλογικό πυροτέχνημα, όταν είχαν γίνει οι ανακοινώσεις στο Αγρίνιο, από τον τότε Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα. Επίσης, προφανώς και η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, γνώριζε την διαδικασία Σαν Δημοτική Αρχή, λέμε ξεκάθαρα ότι ο χώρος θα πρέπει να αξιοποιηθεί και ίσως εκεί να φιλοξενηθούν και Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγρινίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε σχέση με το πολυσυζητημένο ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού, ο κ. Φωτάκης υποστήριξε ότι για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την περιοχή μας, όμως είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή θα φιλοξενηθούν και εδώ μετανάστες, λόγω των αυξημένων ροών. «Εμείς απ’ την πλευρά μας συνεχίζουμε να λέμε όχι, από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να δούμε σαν αυτοδιοίκηση, από κοινού, τα ζητήματα της ένταξης και της φύλαξης» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αγρινίου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr