Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:24 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 19:01

Αναμένονται ιδέες για την Τριχωνίδα κι ας μην υπάρχει ακόμη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την πρώτη του συνεδρίαση, υπό τη νέα σύνθεση, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη.

Αυτή την πρώτη συνεδρίαση απασχόλησαν κυρίως θέματα διαδικαστικά και θέματα αναφορικά με τα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί το Ταμείο. Όμως το επόμενο διάστημα (ήδη στις 22 Οκτωβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής) θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού ιδεών για την στρατηγική χωροταξικής ανάπτυξης της Λίμνης Τριχωνίδας. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος η νέα περιφερειακή αρχή. Και αυτό γιατί οι καλά γνωρίζοντες τα της περιβαλλοντικής νομοθεσίας λένε πως η Περιφέρεια έπρεπε να περιμένει να ολοκληρώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για την Τριχωνίδα και στη συνέχεια η Περιφέρεια να πάρει τις δικές της πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της περιοχής. Οποιαδήποτε πρόταση για την ανάπτυξη της περιοχής, εξηγούν, θα πρέπει να συνάδει με τις προβλέψεις και τις τυχόν απαγορεύσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, διαφορετικά δεν θα έχει τύχη… Γι’ αυτό και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τις περιοχές Natura, όπως η Τριχωνίδα, θεωρείται κάτι σαν το Σύνταγμα μια χώρας.

Παραδόξως όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα βιάστηκε, αφού σε προεκλογικό καιρό ήθελε να παρουσιάσει κάτι για την Τριχωνίδα, γι’ αυτό ακριβώς θα έχουν ενδιαφέρον οι από εδώ και πέρα κινήσεις της νέας περιφερειακής αρχής.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 913 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.